Pusfinalio serijoje prireiks trečiųjų rungtynių

Šeštadienį Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai, kovojantys dėl kelialapio į Lietuvos rankinio lygos finalą, patyrė pirmąjį šį sezoną pralaimėjimą. Vilniuje klaipėdiečiai nusileido „Šviesos“ ekipai, tad lemiamas pusfinalio susitikimas vyks trečiadienį Klaipėdoje.

„Šviesa“ savoje aikštelėje nugalėjo kol kas be pralaimėjimų čempionate žingsniavusį „Dragūną“ – 27:20 (12:10).

Pirmame kėlinyje ryškesnio atotrūkio nebuvo matyti, tačiau antroje rungtynių pusėje klaipėdiečiai įklimpo, o vilniečiai spurtavo. Vienas geriausių rungtynių sužaidęs „Šviesos“ vartininkas Edmundas Pelėda atrėmė labai daug, atrodo, užtikrintų „Dragūno“ įvarčių. Tai leido „Šviesai“ nuolat didinti persvarą – 15:11, 16:15, 19:16, 23:17, 25:18. Paskutinėmis minutėmis Klaipėdos ekipos atsilikimą dar bandė sušvelninti Lukas Juškėnas, bet vilniečiai Karolis Antanavičius ir Valdas Drabavičius pelnė po dar vieną įvartį ir šventė pergalę prieš „Dragūną“ 7 įvarčių skirtumu.

„Šviesai“ net 12 įvarčių (3 iš 7 m) pelnė Valdas Drabavičius, Karolis Antanavičius pridėjo 6, Artūras Švilpa – 3, Tadas Rasakevičius – 2, Tadas Tumosas, Jovydas Jurašius, Dovydas Kuodys ir Tomas Valiulis – po 1.

„Dragūno“ įvarčių sąskaitą 5 įvarčiais (2 iš 7 m) papildė Gabrielius Virbauskas, Lukas Juškėnas, Laurynas Simonavičius ir Lukas Simėnas įmetė po 3, Gintaras Cibulskis ir Lukas Jurys – po 2, Mindaugas Meškauskas ir Modestas Vaitekūnas – po 1 įvartį.

Po rungtynių vilniečių vartus gynęs Edmundas Pelėda sakė, kad tai buvo labai geros rungtynės.

„Komandai buvo tikrai geros rungtynės, tikrai geros ir man pačiam. Esame patenkinti rezultatu. Ruošėmės, stengėmės treniruotėse, akcentavome, kad „Dragūnas“ yra greitas. Apetitas kyla bevalgant, stengsimės trečiadienį parodyti, ką sugebame, tik jau klaipėdiečių aikštelėje“, – kalbėjo „Šviesos“ atstovas.

Dragūniečių kapitonas Arvydas Bučius sakė, kad lemiamose rungtynėse reikės neperdegti.

„Fantastiškai sužaidė vilniečių vartininkas. Nežinau, ar mes taip blogai mėtėme, ar jis taip gerai atrėmė. Buvo baisu, juoda mums diena, tarsi užkeikta. Serijoje dar ne viskas prarasta, nemanau, kad yra kažkokia baimė. Manau, mūsų jaunimas supras, ką reikia daryti. Reikia šalčiau žaisti, taip neperdegti. Gal pajuto komanda kažkokią baimę po tiek daug pramestų metimų, buvo kažkoks chaosas, nesusikalbėjimas, daug keitimų“, – komentavo klaipėdietis.

Tačiau klaipėdiečių treneris Artūras Juškėnas teigė manantis, kad pralaimėjimo priežastis buvo ne puikus varžovų vartininko pasirodymas, o neapgalvotas dragūniečių žaidimas ir lyderio trūkumas.

„Nuo pat pirmos atakos buvome lėtesni, žaidėme lėtai, statiškai, tarsi būtume galėję laimėti žaisdami ne visa jėga. Turime patyrusių žaidėjų, kurių, deja, visai nesimatė. Pralošėme praktiškai visose pozicijose, ryškiausiai – vartininko. Bet nemanau, kad varžovų vartininkas buvo kažkuo stebuklingas, tiesiog mes prastai atakavome, mūsų metimų kokybė buvo menka. Pralaimėjome visi, taip pat buvo ir mano, kaip trenerio, netinkamų sprendimų. Kaip anksčiau esu sakęs, tai, kad visą sezoną žygiavome be pralaimėjimų, gali mums pakišti koją, galime labai emocingai sureaguoti. Deja, taip ir įvyko. Gaila tik to, kad aikštelėje neatsirado lyderio, kuris būtų pradėjęs tempti komandą. Ne visada pavyksta įgyvendinti taktinius sprendimus, prireikia individualių sprendimų. Svarbiausia dabar nepanikuoti ir padaryti reikiamas išvadas. Trečiadienį turėsime susikauti visa jėga“, – po pirmosios nesėkmės kalbėjo A. Juškėnas.

Lemiamos pusfinalio rungtynės su „Šviesa“ vyks trečiadienį, balandžio 26 d., 19 val. Klaipėdoje, arenoje Taikos pr. 61A.

Daugiau rungtynių akimirkų rasite ALBUME ČIA.

Palikite atsiliepimą