Rankinio lygos pusfinalyje – „Dragūno“ pergalė

Trečiadienio vakarą startavo Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos pusfinalio susitikimai. 

Klaipėdoje susitikusios „Dragūno“ ir VHC „Šviesos“ ekipos rankinio sirgaliams padovanojo puikų reginį – greitą, gražų žaidimą.

Pirmojo kėlinio pradžioje į priekį ėmė veržtis vilniečiai, tačiau vėliau rezultatą išlyginę aikštelės šeimininkai ėmė pirmauti 14:12.

Antrąjį kėlinį „Dragūnas“ taip pat pradėjo sėkmingiau ir ėmė tolti – 20:15, 26:20, 29:21. Tačiau tuomet klaipėdiečiai krito į duobę ir leido svečiams spurtuoti 1:7. Vis dėlto sėkmė buvo aikštelės šeimininkų pusėje ir rungtynes „Dragūnas“ laimėjo rezultatu 30:28.

„Dragūnui“ 7 įvarčius pelnė Lukas Simėnas, 5 – Laurynas Simonavičius, Lukas Juškėnas, Gabrielius Virbauskas ir Lukas Jurys pridėjo po 4, Gintaras Cibulskis ir Modestas Vaitekūnas – po 2, Šarūnas Ugianskis ir Benas Butkus – po 1 įvartį.

„Šviesos“ gretose rezultatyviai žaidė Valdas Drabavičius, pelnęs 8 įvarčius, Artūras Švilpa įmetė 7, Karolis Antanavičius – 5, Dovydas Kuodys – 3, Tadas Rasakevičius – 2, Jovydas Jurašius, Ignas Jonuška ir Julius Šeibokas pridėjo po 1 įvartį.

„Šviesos“ treneris Antanas Taraskevičius sakė, kad klaipėdiečiai rungtynėms buvo geriau pasiruošę.

„Reikia pasveikinti klaipėdiečius, jie tikrai geriau pasirodė, geriau pasiruošė šioms rungtynėms. Mes praktiškai nepasiruošę, net šeši mūsų žaidėjai dalyvavo tarptautiniame turnyre Prahoje, todėl neturėjome bendrų treniruočių. Abi komandos tradiciškai žaidžia greitą rankinį, todėl šiandien buvo greitas puolimas, greitos kontratakos, greitas pozicinis žaidimas. Ruošdamiesi atsakomosioms rungtynėms namuose turime keisti gynybos sistemą. Mums šita gynyba šiandien nepasiteisino prieš greitus Klaipėdos puolėjus“, – komentavo A. Taraskevičius.

„Dragūno“ strategas Artūras Juškėnas neslėpė, kad teko užkurti pirtį auklėtiniams.

„Turėjome nemažą persvarą, žaidimas buvo gana protingas, bet paskutines dešimt minučių žaidimas buvo toks, kokio reikia vengti, kokio negali būti. Dar negalvojame apie atsakomąsias. Svarstėme ketvirtadienį pailsėti, bet vis tiek rinksimės į treniruotę, reikia taisyti žaidimo trūkumus“, – minėjo A. Juškėnas.

Dragūnietis Gabrielius Virbauskas sakė, kad šiek tiek įtakos turėjo ir nuovargis, nes žaidimas buvo labai greitas.

„Svarbiausia, kad iškovojome pergalę. Paskutinėmis minutėmis darėme gana daug kvailų klaidų, tai šiek tiek nulėmė nuovargis, nes vėluodavome grįžti į gynybą. Ruošdamiesi atsakomosioms rungtynėms toliau šlifuosime derinius. Jau aišku, kad poilsio nebus, reikia treniruotis, nes yra daug techninio broko“, – kalbėjo G. Virbauskas.

Daugiau rungtynių nuotraukų rasite ALBUME ČIA.

Antrosios pusfinalio rungtynės vyks šį šeštadienį Vilniuje, Lietuvos edukologijos universiteto salėje. Rungtynių pradžia – 19.30 val.

Palikite atsiliepimą