Neįgaliesiems ir vaikams – „Dragūno“ dovana

Didelė tikimybė, kad Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai jau šį šeštadienį šeštus metus iš eilės taps Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionais. Išskirtinis įvykis yra tai, kad pirmą kartą per visą istoriją finalines rungtynes rankininkai žais „Švyturio“ arenoje. Dragūniečiai šia proga nemokamai stebėti rungtynes pakvietė kelis šimtus Klaipėdos neįgaliųjų ir vaikų namų auklėtinių. 

„Dragūno“ atstovai šeštadienį „Švyturio“ arenoje nuo 14 val. finalinėse LRL rungtynėse susitiks su Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ ekipa. Klaipėdiečiai kol kas serijoje iki trijų pergalių pirmauja sausu rezultatu – 2:0.

Pirmas finalo rungtynes dragūniečiai Klaipėdoje laimėjo rezultatu 32:19 (17:7), o antras rungtynes Alytuje – rezultatu 34:24 (21:7).

„Labai norėtume seriją baigti šeštadienį „Švyturio“ arenoje, tačiau sportas yra nenuspėjamas, tad visko gali būti. Galime pažadėti tai, kad iš visų jėgų stengsimės nudžiuginti savo sirgalius“, – ketvirtadienį apsilankę pas BĮ neįgaliųjų centro „Klaipėdos lakštutė“ gyventojus sakė „Dragūno“ komandos žaidėjai.

Lietuvos rankinio čempionai su neįgaliaisiais bendravo lyg su senais bičiuliais, plačiau supažindino su rankinio sporto taisyklėmis, padovanojo jiems rankinio kamuolį, „Dragūno“ atributikos ir krūvą nemokamų kvietimų į šeštadienį „Švyturio“ arenoje vyksiančias rungtynes.

Neliko skolingi ir „Klaipėdos lakštutės“ atstovai: jie įteikė savo rankomis gamintas vaškines angeliukų formos žvakes bei savadarbes pagalves.

„Ši dovana simbolinė: kad prieš šias svarbias varžybas ant mūsų minkštų pagalvių gerai pailsėtumėte. Be to, tai pravers ir ateityje, kad neužmigtumėte ant laurų“, – sakė BĮ Neįgaliųjų centro „Klaipėdos lakštutė“ direktorė Danutė Daukantienė.

Dragūniečiai per neįgaliųjų atstovą Vilių Jurkų nemokamai šeštadienį stebėti savo rungtynių pakvietė ne tik visus „Klaipėdos lakštutės“ neįgaliuosius, bet ir Klaipėdos vaikų globos namų „Rytas“,  sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis“ auklėtinius, Klaipėdos neįgaliųjų sporto klubo „Žuvėdra“ atstovus. 

„Jau daug metų šiltai bendraujame su Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkais, džiugu, kad į mūsų draugų ratą įsiliejo ir „Dragūno“ rankininkai. Neįgaliesiems ir vaikų namų auklėtiniams kiekviena tokia pramoga yra labai džiugi ir palieka neišdildomus įspūdžius. Juk neįgaliesiems sportas ir bendravimas su žinomais atletais – svarbus įvykis. Tikiu, kad geri darbai anksčiau ar vėliau sugrįžta bumerangu. Būkime geresni aplink mus supantiems žmonėms, tada ir jie bus geresni ir visiems nuo to bus tik geriau“, – kalbėjo V. Jurkus.

Sportininkai pabrėžė, kad neįgalieji yra daug ryžtingesni ir nuoširdesni.

„Malonu žiūrėti, kai švyti jų veidai. Kai matai jų užsispyrimą, norą gyventi bei džiaugtis pasauliu, ir pačiam norisi pozityviau žvelgti į aplink supantį pasaulį. Tada net pats šypseną išspaudi, pasikrauni energijos ir suvoki, kad jiems reikia tiek nedaug – tik visuomenės palaikymo ir nuoširdaus bendravimo“, – mintimis dalijosi rankininkai.

Paulius Matulevičius, dienraštis „Vakarų ekspresas“
Eimanto Chachlovo nuotr.

1 Atsakymas