Iki LRL aukso trūksta tik vienos pergalės

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai ryžtingai siekia pagrindinio šio sezono tikslo – dar sykį tapti Lietuvos čempionais. Antrosiose Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos rungtynėse su Alytaus „Almeida-Stronglasu“ klaipėdiečiai iškovojo antrąją pergalę ir finalo serijoje iki 3 pergalių pirmauja 2:0.

Nebuvo sunku

Gegužės 13 d. Alytuje vykusiose atsakomosiose rungtynėse Klaipėdos rankininkai vietos ekipą įveikė dviženkliu skirtumu – 34:24 (21:7).

DSC_0894

Pirmajame kėlinyje dragūniečiai puikiai gynėsi ir atakavo, tad jau antroje pirmojo kėlinio pusėje skirtumas buvo dviženklis – 15:5, o kėliniui baigiantis Klaipėdos ekipa priekyje buvo net 14 įvarčių – 21:7.

Po pertraukos „Almeidos-Stronglaso“ žaidėjai ėmė vytis svečius, tačiau klaipėdiečiai išlaikė įgytą solidžią persvarą (25:10; 26:14; 32:21) ir šventė pergalę rezultatu 34:24.

„Dragūnui“ 8 įvarčius (1 iš 7 m) pelnė Igoris Kopišinskis, 7 (1 iš 7 m) – Karolis Stropus, 6 (2 iš 7 m), 5 įmetė Jonas Truchanovičius, 3 – Šarūnas Ugianskis, 2 – Mindaugas Meškauskas, po 1 pridėjo Arvydas Bučius, Gediminas Vaitkus ir Lukas Juškėnas.

Alytaus komandai 9 įvarčius (3 iš 7 m) uždirbo Gintautas Adamkevičius, 4 įmetė Irmantas Asakavičius, po 3 – Aurelijus Sabonis ir Linas Paliušis, po 2 pelnė Mindaugas Visalga ir Robertas Paužuolis, 1 įvartį pridėjo Rokas Lastauskas.

DSC_1000

„Pritrūko sveikatos“

„Turbūt pritrūko sveikatos, kadangi komanda yra nejauna. Pirmą kėlinį neblogai sekėsi, bet buvo dešimt tuščių metimų, septynis kartus neįmetėme nuo 6 metrų linijos. Su gynyba buvo problemos, neapsigynėme. Šiuo momentu „Dragūno“ rankininkai yra tikrai stipresni už mus. Be to, pirmąjį kėlinį nežaidė Aurelijus Sabonis, apšilimo pabaigoje jis patyrė raumens traumą, jam suleido vaistų ir jis pradėjo žaisti tik antrame kėlinyje.

A. Sabonis mums yra labai didelė parama, jei jis būtų žaidęs nuo pradžių, rezultatas tikrai toks nebūtų buvęs. Nustebino ir klaipėdiečių taktika – anksčiau žaisdavo vienas prieš vieną, o šiandien iš toli metė“, – po rungtynių sakė „Almeidos-Stronglaso“ vyr. treneris Jonas Jonuška.

Jis pridūrė, kad į trečiąsias rungtynes Klaipėdoje komanda vyks nusiteikusi laimėti, tačiau prognozuoti rezultato nesiryžo.

DSC_1029

Klaipėdos „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas, paklaustas, kas lėmė jau antrąją finalo serijos pergalę dviženkliu skirtumu, teigė, kad tai – viso sezono metu įdėtų pastangų rezultatas.

„Tai – viso sezono darbas, o šiose finalo rungtynėse skiname jo vaisius. Finalui pasiruošti per savaitę ar tris dienas neįmanoma, tai – viso sezono darbas. Sunku surasti motyvacijos žaisti pilna jėga pirmą kėlinį laimėjus keturiolika įvarčių, be to, turime žaidėjų, kurie yra mažiau patyrę, leidome jiems pasireikšti. Tačiau nėra jokių užduočių laimėti tam tikru skirtumu, pergalei užtenka ir vieno taško.

Šiuo metu rezultatas yra 2:0, neskubėkime rauti morkų anksčiau laiko. Mūsų planas kiekvienose rungtynėse yra laimėti, taip pat mūsų tikslas – laimėti finale, o kokiu rezultatu, ar 3:0, ar 3:2, nėra skirtumo“, – rungtynes komentavo A. Juškėnas.

DSC_1055

Daugiau varžybų akimirkų rasite ČIA ir ČIA.

Lauks „Švyturio“ arenoje

Vieno rezultatyviausių antrųjų finalo serijos rungtynių žaidėjų Karolio Stropaus nuomone, antrosios rungtynės su Alytaus komanda buvo lengvesnės nei pirmosios.

„Galbūt jie buvo pavargę – per keturias dienas žaidėme antras rungtynes, vis dėlto šioje komandoje yra vyresni žaidėjai. Labai gerai veikė mūsų gynyba, turbūt dėl to ir laimime tokiomis didelėmis persvaromis, kai jie negali mūsų užpulti, mes atakuojame ir pelnome įvarčius, – kalbėjo K. Stropus. – Prieš trečias varžybas esame gerai nusiteikę, nemanome, kad varžovai Klaipėdoje mus kažkuo nustebins. Žaisime „Švyturio“ arenoje šį šeštadienį ir labai lauksime žiūrovų ir jų palaikymo, kuris mums yra labai svarbus.“

Pasak A. Juškėno, trečiosios finalo serijos rungtynės gegužės 16 d. 14 val. pirmą kartą persikels į Klaipėdos „Švyturio“ areną.

„Tai istorinis įvykis. Iki šiol rankinio dvikovos „Švyturio“ arenoje nėra vykusios. Tai buvo viena iš mano senų svajonių. Seniai apie tai mąsčiau, tačiau tam reikia ir daug lėšų. Prabangą pirmą kartą rungtyniauti „Švyturio“ arenoje mes sau galime leisti tik rėmėjų – įmonės „Baltic pallets“ dėka. Ši įmonė sutiko mums padėti. Nuoširdžiai ačiū šios įmonės vadovui Raimundui Kubiliui. Norime, kad kuo daugiau žmonių pamatytų mūsų rungtynes ir artimiau susipažintu su rankinio sportu. Kviečiame visus sportui neabejingus žmones ir net tuos, kurie rankinio varžybų net nėra matę. Ateikite ir įsitikinsite, kad rankinis – kietas vyrų žaidimas“, – sakė „Dragūno“ vyr. treneris.

Jis į Klaipėdą kviečia atvykti ir kitų Lietuvos miesto rankinio sirgalius: „Gegužės 16 dieną Klaipėdoje vyks įspūdinga jūrinė šventė, skelbianti vasaros sezono pradžią – Klaipėdos laivų paradas. Šią dieną uostamiestyje bus daug renginių, galėsite pasigrožėti vandens ir ugnies šou, o vakare dangų nušvies įspūdingas fejerverkas. Taigi, galite susiplanuoti puikų savaitgalį – dieną pasigrožėti rankiniu, o vėliau vykti į Laivų paradą.“

Bilietus į trečiąsias finalo rungtynes galite įsigyti ČIA.

Palikite atsiliepimą