Varėnoje iškovota svarbi pergalė

Priešpaskutinį vasario savaitgalį Klaipėdos rankinio klubas „Dragūnas“ žaidė svarbias rungtynes išvykoje – Varėnoje susigrūmė su vietos „Ūla“.

Dvikovą laimėję net 16 taškų skirtumu, klaipėdiečiai Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos turnyrinėje lentelėje nuo artimiausių varžovų atitrūko dviem taškais.

"Dragūnas" - "Ūla"

Rungtynių pradžioje vyko lėtesnis žaidimas, klaipėdiečiai nuo varžovų ėmė atsiplėšti tik antroje pirmo kėlinio pusėje. Klaipėdiečiai jam pasibaigus pirmavo 5 įvarčiais – 16:11.

Antrąjį kėlinį dragūniečiai pradėjo galingu spurtu 5:0 ir visą likusį laiką demonstravo greitą ir rezultatyvų žaidimą. Varėniškiams toks klaipėdiečių diktuojamas žaidimo stilius nesuteikė vilčių. Antroje rungtynių pusėje „Ūlos“ rankininkai įmetė 11 įvarčių – perpus mažiau nei dragūniečiai.

"Dragūnas" - "Ūla"

Klaipėdiečių komandoje rezultatyviausi buvo po 6 įvarčius įmetę Karolis Stropus ir Igoris Kopišinskis, 5 (2 iš 7 m) pelnė Edvinas Vorobjovas, po 4 surinko Jonas Truchanovičius ir Arvydas Bučius, po 3 pridėjo Lukas Juškėnas ir Mindaugas Dumčius (1 iš 7 m), 2 – MIndaugas Meškauskas ir Gediminas Vaitkus (1 iš 7 m), po 1 – Laurynas Simonavičius, Jonas Geryba ir Šarūnas Ugianskis.

Varėnos ekipoje pasižymėjo po 4 įvarčius įmetę Remigijus Čepulis (2 iš 7 m) ir Gražvydas Sereičikas, po 3 pelnė Žygimantas Grigėnas ir Arminas Grigėnas.

„Dragūnui“ nugalėjus Varėnos rankininkus rezultatu 38:22, klaipėdiečiai, surinkę 28 taškus, įsitvirtino pirmoje turnyrinės lentelės vietoje. Antrojoje su 26 taškais lieka Alytaus „Almeida – Stronglasas“, trečioje – Varėnos „Ūla“.

Artūras Juškėnas, „Dragūno“ vyr. treneris

DSC_4784-e1422967811121

Rungtynių pradžia buvo įtempta, varžovui pavyko primesti jiems parankų žaidimą – buvo lėtas žaidimas, ilgos atakos, mes neišpildėme daug susikurtų progų, dėl to rezultatas mūsų naudai neaugo. Vėliau spurtavome 5:0 ir persvara tapo solidesnė. Antro kėlinio pradžioje po spurto tapo kaip ir aišku, jog pergalė – jau mūsų.  Prieš kurį laiką buvo žiniasklaidoje pasirodę spėliojimų neva anksčiau žaistas rungtynes su „Ūla“ laimėjome su teisėjų pagalba, tad norėjome įrodyti, kad mes žaidžiame sąžiningai ir galime nugalėti.

Manau, kad „Ūla“ yra stipresnė nei rodo šių rungtynių rezultatas. Jie savaitę prieš rungtynes su mumis žaidė labai įtemptas rungtynes su Vilniaus HC „Šviesa“ ir buvo matyti, kad varėniškiai pavargę.  Norime išlaikyti pirmąją poziciją turnyrinėje lentelėje, bet liko trejos rungtynės su aukštas vietas užimančiomis komandomis. Bus sunku, bet stengsimės.

Daugiau varžybų akimirkų rasite ČIA.

1 Atsakymas