Paplūdimio rankinio festivalio metu sužaistos net 87 rungtynės

Pirmosios Melnragės paplūdimyje net šešias dienas vyko jau 16-asis tarptautinis Klaipėdos paplūdimio rankinio festivalis, sutraukęs tiek vaikus, tiek suaugusiuosius ne tik iš įvairių Lietuvos kampelių, bet ir svečius iš Lenkijos, Latvijos ir Estijos. Iš viso buvo sužaistos net 87 rankinio rungtynės.

Festivalis susidėjo iš 3 atskirų turnyrų: „Dragūno taurė 2023“, „Viesulo taurė 2023“ ir „Ecoservice taurė 2023“.

Paplūdimio rankinio festivalyje dalyvavo komandos iš Klaipėdos, Tauragės, Kaltinėnų, Šiaulių, Pasvalio, Garliavos, Zarasų, Molėtų, Targalės (Venspilio r.), Vainodės (Liepojos r.), Siemiatyščių (Lenkija) ir Polvos (Estija).

Festivalis prasidėjo „Dragūno taurė 2023“ turnyru.

Jis vyko tą įsimintiną antradienį, kai paplūdimyje buvo nuplautos barų palapinės, mieste plaukė automobiliai, lūžo medžiai.

Tiesa, turnyras prasidėjo 2,5 valandos vėliau, jame dalyvavo 3 komandos, nors buvo užsiregistravusios 4 komandos.

Pirmąją vietą iškovojo svečiai iš Kaltinėnų, antrąją vietą – pirmoji Klaipėdos komanda, trečiąją vietą – antroji Klaipėdos komanda.

Po to 3 dienas vyko vaikų „Viesulo taurė 2023“ turnyras ir festivalis baigėsi moterų ir vyrų komandų „Ecoservice taurė 2023“ turnyru.

Garliavos, Pasvalio, Zarasų, Šiaulių ir Molėtų komandos jau kelinti metai festivalio metu Klaipėdoje vykdo 4-12 dienų sportines-pramogines stovyklas.

„Viesulo taurės 2023“ turnyre tarp 2011-2012 netais gimusių mergaičių triumfavo Garliavos komanda, antros – klaipėdietės, trečios – Vainodės atstovės.

Tarp šio amžiaus berniukų nenugalimi buvo Targalės rankininkai, antri – pasvaliečiai, treti – šiauliečiai.

Tarp 2009-2010 metais gimusių mergaičių klaipėdietės iškovojo pirmąją ir antrąją vietas, trečios liko garliaviškės.

Tarp 2009-2010 metais gimusių berniukų ant pirmojo prizininkų pakylos laiptelio kopė tauragiškiai, antri – molėtiškiai, treti – šiauliečiai.

Tarp 2007-2008 metais gimusių mergaičių lygių neturėjo klaipėdietės, antros – zarasiškės, trečios – pasvalietės.

Tarp to paties amžiaus berniukų triumfavo Molėtų rankininkai, antri – klaipėdiečiai, treti – šiauliečiai.

„Ecoservice taurės 2023“ turnyre tarp moterų lygių neturėjo „Dragūnas-Viesulas“, antrąją vietą iškovojo „Viesulo“ sporto centro merginos, trečiąją – HC „Garliava“.

Tarp vyrų geriausiai sekėsi „Viesulo“ sporto centro rankininkams, antri liko Kaltinėnų atstovai, treti – „Viesulo“ sporto centro antrosios komandos žaidėjai.

Šaltinis: „Vakarų ekspresas“