Auksiniai „Dragūno“ vyrai jau ruošiasi naujam sezonui

Auksiniai "Dragūno" vyrai jau ruošiasi naujam sezonui nuotrauka, foto

METODIKA. Dragūniečiai, net spiginant kaitriai saulei, „Viesulo“ sporto centro stadione atlieka įvairius fizinius pratimus su virvėmis ir sunkvežimio padangomis.

Šešerių pastarųjų metų Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionai Klaipėdos „Dragūno“ vyrai intensyviai ruošiasi naujajam sezonui – jau antra savaitė pluša lauke, o šią savaitę po truputį pradės šlifuoti ir rankinio techniką sporto salėje.

Artūro ir Rasos Juškėnų treniruojami rankininkai pirmadienį ryte, spiginant kaitriai saulei, „Viesulo“ sporto centro stadione atliko įvairius fizinius pratimus su virvėmis, sunkvežimio padangomis, o vėliau visi kartu žaidė futbolą.

FUTBOLAS. „Dragūno“ rankininkai pastarosiomis dienomis ne tik daug dirba fiziškai, tačiau ir po treniruotės kartu pažaidžia futbolą.

„Tokia pastarųjų dienų mūsų kasdienybė. Bandome įkrauti elementus ir po vasaros sustiprėti fiziškai. Dabar rytais vyksta intensyvios fizinio pobūdžio treniruotės lauke, o vakarais jau imsime į rankas ir rankinio kamuolį. Juk daug laiko pasiruošti naujam rankinio sezonui neturime – jau rugsėjo 4 dieną išvykoje žaisime Europos rankinio federacijos (EHF) taurės turnyre su Estijos čempionais Polvos „Serviti“ klubu. Atsakomosios rungtynės vyks rugsėjo 10 dieną Klaipėdoje. Gali būti, kad jos vyks „Švyturio“ arenoje, kadangi tą dieną mūsų salėje yra suplanuotos badmintono varžybos. Gal ir gerai, nes „Švyturio“ arenoje varžybas galėtų stebėti didesnė rankinio auditorija“, – sakė A. Juškėnas.

NAUJOKAI. „Dragūno“ komandą papildė trys jauni ir perspektyvūs rankininkai (iš kairės): Karolis Bliuvas, Elvinas Žukovskis ir Benas Butkus.

Polvos „Serviti“ – puikiai pažįstama ekipa. Ją ne kartą esate įveikę Baltijos rankinio lygos turnyre. Kaip pats vertinate varžovą?

Visi sako, kad turime ir galime laimėti. Taip, gal ir galime, tačiau mums reikia stiprintis. Dabartinės sudėties bus sunku įveikti Estijos čempionus. Juk mūsų ekipą paliko centro-pusiau kairiojo krašto pozicijoje rungtyniaujantis Jonas Truchanovičius, „Dragūno“ komandoje žaidęs nuo 2010 metų. Jis išvyko į Austrijos „Union JURI Leoben“ klubą, kuriame jau metus rungtyniauja kitas buvęs dragūnietis Benas Petreikis. Taip pat netikėtai netekome Jono Gerybos. Jis su mumis pradėjo treniruočių stovyklą, tačiau galiausiai nusprendė baigti rankininko karjerą ir išvyko uždarbiauti į Prancūziją. Šis vaikinas mus savo poelgiu nustebino – pasielgė negarbingai. Taigi, mūsų ekipoje neliko dviejų Lietuvos rinktinės žaidėjų. Tai didelė netektis. Laiko priregistruoti naujų žaidėjų Europos rankinio federacijos (EHF) taurės turnyrui nelabai ir turime.

PRARADIMAS. Prieš kelias dienas visų nuostabai „Dragūno“ komandą paliko Jonas Geryba. Šis Lietuvos rinktinės žaidėjas nusprendė baigti rankininko karjerą ir išvyko uždarbiauti į Prancūziją.

Bėda yra ta, kad mūsų komandoje nėra tokio žaidėjo, kuris galėtų tinkamai pakeisti Joną Truchanovičių. Mums tikrai labai reikia didelio kairiojo pusiau krašto žaidėjo. Šioje pozicijoje yra tik Karolis Stropus, o mūsų jaunieji rankininkai Lukas Jurys ir Lukas Simėnas dar nėra pajėgūs lygiaverčiai užkamšyti šios pozicijos spragą. Norint įsigyti gerą šios pozicijos žaidėją, reikia pinigų, o jų nėra. Turime ieškoti neprasto, tačiau pigaus žaidėjo, tačiau ar tokį rasime – klaustukas. Lietuvoje visi šios pozicijos žaidėjai yra užimti, tad nelabai ir yra variantų.

Kokių dar permainų įvyko komandoje? Matome ir keletą naujų jaunų veidų.

Komandą papildė 1996 metais gimę rankininkai: Benas Butkus – linijos žaidėjas iš Šiaulių ir Karolis Bliuvas – centro žaidėjas iš Panevėžio. Jie įstojo į Klaipėdos universitetą ir atstovaus mūsų komandai. Taip pat atvyko moksleivis iš Šalčininkų Elvinas Žukovskis. Jis mokysis Klaipėdos „Aukuro“ gimnazijos dvyliktoje klasėje. Šis krašto žaidėjas savo žaidimo braižu panašus į mūsų legionierių iš Ukrainos Igorį Kopišinskį. Jei ateityje netektume Igorio, Elvinas galėtų jį tinkamai pakeisti. Bandysime šį jauną žaidėją užsiauginti. Taip pat su komanda savo noru treniruojasi Dalius Paulauskis (anksčiau atstovavo Tauragės „Saviridos“ komandai. – Autor. past.). Jis pats išreiškė norą įsilieti į mūsų komandą. Taip pat gali būti, kad į mūsų gretas po pertraukos sugrįš „Dragūno“ senbuvis Kęstutis Kremeris. Matysime, kiek jis galės padėti komandai. Komplektacija dar nėra baigta – dar gali įsilieti naujų žaidėjų. Kol kas komandos padėtis nėra iš gerųjų – mes dar labiau atjaunėjome.

Jei EHF taurės turnyre įveiksite Polvos „Serviti“ ekipą, kitame etape teks susigrumti su Šveicarijos „Pfadi Winterthur“ ekipa, kurioje rungtyniauja vienas geriausių mūsų šalies rankininkų, ilgametis Lietuvos vyrų rankinio rinktinės narys Arūnas Vaškevičius. Turbūt tai motyvuoja laimėti?

Žinoma, kad būtų smagu rungtyniauti su tokio lygio komanda. Tai – šaunu, išties motyvuoja laimėti prieš estus. Kaip mums viskas pavyks – pamatysime jau rugsėjo mėnesį. Sunku iš anksto kažką prognozuoti. Juk tai bus tik sezono pradžia, mūsų sportinė forma nebus pati geriausia. Su „Dragūno“ rankininkais anksčiau pradėti ruoštis 2015-2016 m. sezonui negalėjome, kadangi tik liepos 15 dieną grįžome iš Pietų Korėjoje vykusios universiados. Lietuvos studentų rinktinės branduolį sudarė dragūniečiai, tad privalėjau jiems leisti pailsėti bent dvi savaites.

Universiadoje Lietuvos rankininkai dalyvavo pirmą kartą istorijoje. Ar tenkina iškovota aštuntoji vieta?

Vienareikšmiškai – netenkina. Tikrai turėjome geriau pasirodyti. Pirmąsias rungtynes lygiosiomis sužaidėme su rusais, antrose rungtynėse su Korėjos atstovais 50 dvikovos minutę pirmavome 4 įvarčiais, tačiau galiausiai pralaimėjome rungtynes ir palūžome. Sporte taip yra – kartais pralaimi vienas rungtynes, kurios gali daug ką lemti. Tačiau negali būti jokių pasiteisinimų. Mes, būdami tokios sudėties turėjome kautis tik dėl medalių. Juk Lietuvos studentų rinktinę sudarė beveik visi Lietuvos vyrų rinktinės žaidėjai. Iškovota aštuntoji vieta – nepateisinama.

Paulius MATULEVIČIUS, dienraštis „Vakarų ekspresas“
Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Palikite atsiliepimą