„Dragūno“ naujokai – turnyro Danijoje nugalėtojai

Lietuvos U19 rankinio rinktinė iš tarptautinio turnyro „Generation Handball“ Danijoje parsiveža nugalėtojų laurus. Finale, po labai permainingos kovos, pademonstravus čempionišką charakterį, rezultatu 21:17 įveikta „Sjundeå IF“ ekipa iš Suomijos.

Sekmadienį į lemiamą kovą turėję stoti Lietuvos rankininkai dėl pirmosios vietos kovojo šeštadienį. Organizatorių sprendimu finalinės kovos laikas buvo pakeistas. Tai šiek tiek išmušė iš vėžių Lietuvos rinktinę, kuri, labai sunkiai startavusi, antrojoje rungtynių dalyje pakreipė žaidimo eigą sau naudinga linkme.

Rinktinės treneris Valdemaras Burba, kalbėdamas apie finalą, pastebėjo, kad sudėtinga buvo rungtynių pradžia, o tam įtaką darė išoriniai veiksniai. „Pradžia tikrai buvo bloga, gal perdegėm. Prieš tai vykusios rungtynės baigėsi lygiosiomis, reikėjo žaisti pratęsimą. Tai išmušė iš vėžių. Pradžioje pralaiminėjome 7:1. Po pirmojo kėlinio buvo 12:6. Tačiau antrajam žaidėme kaip iš natų“, – trumpai finalą reziumavo komandos treneris.

V. Burba taip pat pasidžiaugė ne tik galutine pergale, bet ir puikia galimybe sudalyvauti tokio lygio tarptautiniame turnyre.

„Kaip rinktinė, turim labai nedaug tarptautinių rungtynių. Reikia daugiau tokių galimybių, kad galėtumėm žaisti laisviau. Mūsų stilius kitoks nei vakarų komandų. Ir šį kartą komanda buvo nauja, reikia susižaidimo, atrasti savo žaidimą. Šis turnyras buvo puiki proga. Nors dalyvavo klubinės komandos, tačiau daugumos jų pagrindą sudarė rinktinės žaidėjai“, – turnyro naudą ir lygį įvertino V. Burba.

Parsivežti ne tik nugalėtojų laurai, bet ir individualus prizas. Lukas Vanagas pripažintas naudingiausiu turnyro žaidėju.

Palikite atsiliepimą