Pirmasis „Dragūno“ taškas Baltijos rankinio lygoje

Klaipėdos „Dragūnas“ penktadienio vakarą namuose Baltijos rankinio lygos rungtynėse su Minsko SKA ekipa išplėšė lygiąsias ir į savo sąskaitą įsirašė pirmąjį tašką.

Rungtynės išsiskyrė kovingumu – abi komandos žaidė gana kietai ir šiurkščiai, nė vienai nepavyko susikurti didesnės persvaros.

Iš pradžių persvarą įgijo „Dragūnas“ – 7:4, 11:7. Tačiau netrukus svečiai pasivijo ir iki pertraukos persvėrė rezultatą savo naudai – 11:10, 13:15, 15:17.

Antrame kėlinyje komandos kovojo dėl kiekvieno įvarčio ir bent minimalios persvaros – 17:18, 20:20, 25:23, 28:30. Vis dėlto likus dviem minutėms iki rungtynių pabaigos rezultatas vėl buvo lygus – 31:31.

59-ąją minutę Minsko komanda išsiveržė į priekį, tačiau įvarčiu atsakė dragūnietis Gytis Šmantauskas ir rezultatas vėl buvo lygus – 32:32.

Svečiai pelnė dar vieną įvartį ir vėl buvo priekyje minimalia persvara, kai žaisti buvo likusios vos keliolika sekundžių. Tačiau baltarusiai prasižengė gynyboje ir iki rungtynių pabaigos likus kiek aštuonioms sekundėms buvo paskirtas 7 metrų baudinys į SKA vartus. Lemiamą akimirką nesudrebėjo Deivido Virbausko ranka ir jis, kamuolį pasiuntęs į minskiečių vartus, išlygino rezultatą – 33:33. SKA rankininkai dar bandė organizuoti ataką, tačiau ją nutraukė finalinė sirena.

Jau sekmadienį laukia kitos Baltijos lygos rungtynės su puikiai pažįstamais Zaporožės ZTR rankininkais iš Ukrainos.

„Rungtynės buvo geros, kovingos, manau, patinkančios žiūrovams, bet jos buvo labai sunkios. Buvo labai daug fizinės kovos, daug kontakto. Mes, aišku, to laukėme. Tikrai jėgų netaupėme, nes kai pirmame kėlinyje pabandėme kažką pataupyti, leidome sau nedrausmingiau sužaisti, iškart atkarpą pralaimėjome.

Beveik visas rungtynes žaidėme aštuoniese. Tačiau, manau, vyrai turi būti patenkinti gavę tokio lygio rungtynes, nes Lietuvoje yra kitoks rankinis, o čia yra rankinis vyriškas, toks, koks yra Europoje.

Su tokio lygio komandomis apie taupymus negalima šnekėti. Bankai taupo ir investuoja, o mes mėginame atiduoti viską. Kaip mes atrodysime rungtynėse su ZTR, priklausys nuo to, kaip pavyks atsigauti po rungtynių su Minsku. Mėginsime vėl atiduoti viską, ką turėsime“, – po žaidimo komentavo „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Statistika

„Dragūnas“: Gytis Šmantauskas – 8, Gabrielius Virbauskas, Deividas Virbauskas – po 6, Mykolas Lapiniauskas, Lukas Simėnas – po 4, Laurynas Simonavičius – 3, Gintaras Cibulskis – 2.

SKA: Aliaksei Ushal – 6, Dzmitry Khmialkou – 5, Dzmitry Nikulenkau, Yulyan Hiryk, Siarhei Shylovich – po 4, Ivan Brouka – 3, Uladzislau Kryvenka, Mikalai Aliokhin – po 2, Ivan Maroz, Dzianis Rutenka, Bogdan Cherkashchenko – po 1.