Iš Latvijos – su pergale ir lygiosiomis

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai, savaitgalį Latvijoje žaidę dvejas Baltijos rankinio lygos (BHL) rungtynes, į Lietuvą parsivežė 3 taškus ir turėdami 5 taškus, A grupėje užima antrą vietą.

Šeštadienį Ogrėje klaipėdiečiai po įtemptos kovos nugalėjo vietos „Ogre/Miandum“ ekipą rezultatu 25:24 (12:14), sekmadienį Salaspilyje sužaidė lygiosiomis su Rygos „Celtnieks“ rankininkais – 23:23 (14:11).

Rungtynes su „Celtnieks“ Klaipėdos klubas pradėjo tvirčiau nei šeštadienį ir pirmojo kėlinio viduryje pirmavo 4 įvarčiais – 8:4, vėliau persvarą sugebėjo padidinti – 13:8. Paskutinėmis kėlinio minutėmis latviai sugebėjo pralaužti dragūniečių gynybą ir atsilikimą sumažino iki 3 įvarčių – 14:11.

DSC_1108Antrąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo šeimininkai, išlyginę rezultatą (15:15), o 41-ąją minutę jie jau išsiveržė į priekį (16:17). Pasivyti „Celtnieks“ rankininkus „Dragūnui“ pavyko tik 52-ąją rungtynių minutę – 21:21. Likus 8 sekundėms iki rungtynių pabaigos rezultatas vis dar buvo lygus (23:23), kamuolys buvo „Dragūno“ rankose, tačiau nespėjus atlikti metimo, jis išslydo iš žaidėjų rankų.

Klaipėdos komandą į priekį vedė Igoris Kopišinskis, įmetęs 6 įvarčius (2 iš 7 m), 5 įmetė Šarūnas Ugianskis, 4 – Mindaugas Dumčius, po 2 pridėjo Laurynas Simonavičius, Lukas Juškėnas ir Benas Butkus, po 1 įmetė Karolis Bliuvas ir Edvinas Vorobjovas.

„Celtnieks“ 7 įvarčius pelnė Aliaksej Sasulin, 6 – Arturs Lazdinš.

DSC_1190 Komanda nesusikaupė

Sužaidus lygiosiomis abi besivaržiusios komandos pasidalijo po tašką. Klaipėdiečiams tai – penktasis taškas, gautas po 4 BHL susitikimų, Rygos ekipai – pirmasis po trijų rungtynių.

„Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas po įtempto žaidimo šeštadienį tikėjosi, kad sekmadienį komanda bus stipresnė bei mažiau atsipalaidavusi ir į Klaipėdą grįš su dviem pergalėmis. Tačiau po lygiųjų A. Juškėnas teigė, kad komanda po sunkaus žaidimo su Ogrės ekipa išvadų nepadarė.

„Pirmame kėlinyje turėjome mažiausiai du šansus pabėgti. Turėjome 5 įvarčių persvarą ir turėjome dvi tris atakas užbaigti rezultatyviai, tada rungtynių baigtis jau būtų tapusi aiški. Tačiau nežinia, dėl kokių priežasčių mes nepataikėme į vartus, tai vienas, tai kitas žaidėjas improvizuodavo. Neišnaudojus tų šansų, buvo galima numatyti, kad antrame kėlinyje bus sunku. Taip ir išėjo, kad varžovai priartėjo, išlygino rezultatą, jį net persvėrė. Nesusitvarkėme gynyboje ir dėl to neatlikome greitų puolimų, tada ir prasidėjo problemos“, – komentavo A. Juškėnas.

Dragūnietis Mindaugas Dumčius sakė, kad komanda tikėjosi ne tokios baigties.

„Tikėjomės laimėti, to važiavome į Latviją. Vienas rungtynes pavyko laimėti, kitose nepasisekė. Nežinau, kas nutiko komandai. Ir gynyboje nesisekė, ir įmetėme nedaug. Galbūt įtakos turi tai, kad traumuoti keli žaidėjai, trūko kai kurių pozicijų žaidėjų. Manau, patys kalti esame, kad nepadarėme to, ką reikėjo. Labai trūko greito žaidimo, žaidybinės drausmės, neišpildėme progų. Svarbiausia, kad išsaugojome tą vieną tašką“, – po sekmadienio rungtynių kalbėjo M. Dumčius.

DSC_1217Trūksta žaidėjų

A. Juškėnas pabrėžė, kad savaitgalį komandoje neatsirado lyderio, kuris sunkiais momentais imtųsi atsakomybės, taip pat komandai trūksta pajėgaus kairiojo pusiau krašto pozicijos žaidėjo.

„Tai, kad vietoj keturių taškų parsivežame tris, daug reikšmės vietai turnyrinėje lentelėje neturi. Reikia žiūrėti globaliau. Jei nepagerinsime žaidimo kokybės arba nepasistiprinsime žaidėjais, grubiai pasakius, finaliniame ketverte mums nėra ką veikti. Mes galime ten papulti, bet sėkmingai atstovauti ar iškovoti medalius neįmanoma, nes ten varžovai bus daug rimtesni“, – sakė A. Juškėnas.

Jo nuomone, Lietuvoje reikiamai pozicijai tinkamų žaidėjų beveik nėra, o užsienio kairiojo pusiau krašto rankininkai yra brangūs. „Dragūno“ strategas viliasi, kad pavyks pagerinti dabartinės komandos sudėties rankininkų žaidimo kokybę arba surasti legionierių už tokią sumą, kokią leidžia klubo finansinės galimybės.

Nacionaliniame čempionate „Dragūno“ artimiausiu metu laukia dvejos rungtynės su turnyrinės lentelės viršuje esančiomis komandomis: Alytaus „Almeda-Stronglasu“ ir Vilniaus „Vilniumi“. Jos, atsižvelgiant į dabartinę žaidimo kokybę, pasak A. Juškėno, bus nemenkas iššūkis.

Daugiau rungtynių su „Celtnieks“ akimirkų rasite ČIA.

Šiuo metu „Dragūnas“ BHL A grupėje užima antrąją vietą, nusileisdamas Minsko „SKA“ ekipai.

 

Nr Komanda Rungtynės Laimėta Pralaimėta Lygiosios Įvarčiai Skirtumas Taškai
1 SKA Minsk 4 3 0 1 145:100 45 6
2 Dragunas Klaipeda 4 2 1 1 106:98 8 5
3 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 2 1 0 1 59:61 -2 2
4 Viljandi HC 2 1 0 1 49:53 -4 2
5 HK Ogre/Miandum 3 1 0 2 80:103 -23 2
6 Celtnieks Riga 3 0 1 2 74:98 -24 1

 

1 Atsakymas

  1. Vaida

    Komanda susilpnėjusi – tai natūralu: šiemet, pernai ir užpernai užsienio klubams parduoti komandos lyderiai, nauji dar neatsirado. Gal reikia laiko, kad atsarginiai žaidėjai įgautų pasitikėjimo savo jėgomis, tada ir žaidimas geriau eisis. O gal komandoj neliko gerų žaidėjų? Bet glumina trenerio noras po kiekvienos nesėkmės ieškoti kaltų. Toks vaizdas, kad žaidžia visa komanda, o pralaimi vienas – kitas konkretus žaidėjas. Galų gale, gal turi būti kažkokia komandos vadovo – trenerio – atsakomybė?
    Dar noriu pasakyti, kad nežmoniškas trenerio staugimas žaidėjams pozityvaus nusiteikimo ir nuotaikos tikrai neprideda. Treneris turi būti ne tik geras vadybininkas, bet ir pedagogas ir psichologas.
    Sėkmės komandai.