Jaunuosius Klaipėdos rankininkus aplankė Lietuvos rankinio rinktinės nariai

Pirmadienį jaunųjų Klaipėdos rankininkų treniruotė buvo kiek kitokia nei planuota – juos aplankė Lietuvos rankinio rinktinės žaidėjai. 

Patyrę rankininkai negailėjo patarimų. Kiekvienos pozicijos rinktinės žaidėjai mokė atitinkamoje pozicijoje žaidžiančius vaikus. Jie kartu stojosi į vartus, taisė judesius, laikyseną, rodė, kaip geriausiai apeiti gynybą ir pelnyti įvartį, mokė, kaip rezultatyviai atakuoti. 

Trenerių Auksuolės Stropienės ir Jovitos Mikalauskienės ugdomiems 10-12 metų amžiaus rankininkams ir rankininkėms susitikimas su geriausiais Lietuvos žaidėjais paliko daug įspūdžių. Trenerių teigimu, tai buvo ne tik galimybė pasimokyti ko nors naujo, bet ir puikus pavyzdys, kad nuosekliai ir atsakingai dirbant galima pasiekti aukštumas.

„Kai kurie vaikai iš pradžių buvo labai nedrąsūs, drovėjosi kalbinti rinktinės narius, bet paskui įsidrąsino, spaudė rankas, fotografavosi. Manau, kad toks susitikimas vaikams suteikė entuziazmo, motyvacijos labiau stengtis. Po treniruotės vaikai kalbėjo, kad nori būti tokie, kaip rinktinės nariai, tad jiems tai bus sektinas pavyzdys. Dalis vaikų net po treniruotės nenorėjo išeiti iš salės, dar kartojo išmoktus judesius, mėtė į vartus.

Mes, rankinio treneriai, nuolat ieškome būdų, kaip vaikus uždegti, įpūsti jiems motyvacijos, meilės rankiniui, tad manau, kad šiandien tos motyvacijos jie gavo tikrai daug. Be to, vaikams buvo labai keista, kai išgirdo, kad esu dalies rinktinės žaidėjų pirmoji trenerė, jie buvo labai nustebę“, – su šypsena kalbėjo A. Stropienė.

Šiuo metu Klaipėdoje stovyklaujanti Lietuvos rankinio rinktinė jau po poros dienų skris į Prancūziją, kur su šios šalies rinktine kovos 2018 metų Europos čempionato atrankos rungtynėse, o lapkričio 6 d. Vilniuje susitiks su Norvegijos rinktine.

Daugiau nuotraukų rasite albume ČIA.

Palikite atsiliepimą