„Dragūnas-Viesulas“ nepasivijo Garliavos rankininkių

Šeštadienį Klaipėdoje „Dragūno-Viesulo“ rankininkės bandė pasipriešinti vienai stipriausių moterų lygos komandų – Kauno rajono „Garliava SM-CASCADA“. Vis dėlto klaipėdietėms pritrūko jėgų ir teko pripažinti varžovių iš Garliavos pranašumą – rungtynės baigėsi rezultatu 36:42 (19:20).

Nors iš pradžių klaipėdietės sugebėjo kovoti lygiosiomis, o vienu metu net buvo priekyje vienu įvarčiu, tačiau viešnios iš Garliavos neleido varžovėms atitolti.

Po pirmojo kėlinio rezultatas atrodė daug žadantis – komandas skyrė tik vienas įvartis. Tačiau po pertraukos į aikštelę grįžusios garliaviškės neleido klaipėdietėms lengviau atsikvėpti. Įvarčių serijomis užvertusios „Dragūno-Viesulo“ vartininkes, varžovės krovėsi rimtą persvarą – 24:22, 27:23, 33:26. Vis dėlto antrajam kėliniui einant į pabaigą klaipėdietės ėmė švelninti skirtumą ir atsiliko tik dviem įvarčiais – 33:35. Tačiau to neužteko – patyrusios garliaviškės naudojos uostamiesčio ekipos klaidomis, vėl išsiveržė į priekį ir šventė pergalę.

Klaipėdiečių gretose rezultatyviausia buvo 9 įvarčius pelniusi Skirmantė Pociūtė, po 7 pridėjo Roberta Ivanauskaitė ir Aušra Stroputė (4 iš 7 m), 6  įvarčius (1 iš 7 m) įmetė Dovilė Mižutytė, 5 – Akvilė Tolvaišaitė, 2 – Austėja Rimkutė.

Garliavos ekipoje rezultatyviai rungtyniavo net 13 įvarčių įmetusi Laima Bernatavičiūtė, 9 įmetė Gabija Kleizaitė, 8 – Laura Masiulevičiūtė.

dsc_0265

Po rungtynių „Dragūno-Viesulo“ trenerė Auksuolė Stropienė pabrėžė, kad  pralaimėjimą nulėmė šlubuojanti gynyba.

„Turėjome praleisti mažiau įvarčių. Rezultatas nėra toks baisus, bet daug praleidome. Galvojome, kad bus daug greitų varžovių įvarčių, bet su greitomis atakomis kažkaip susitvarkėme, išskyrus tuos atvejus, kai padarėme klaidas. Nesustabdėme Laimos Bernatavičiūtės, kuri įmetė net trylika įvarčių. Sunkiai sekasi mums su gynyba, fiziškai sunkiai, reikia ją tobulinti.

Reikia treniruotis, dirbti, kad žaidimas gerėtų. Deja, nemažai mūsų žaidėjų negali ateiti į treniruotes, nes dirba, tad ateina tiesiai į rungtynes. Trūksta pasiruošimo, o mūsų jaunosios žaidėjos kol kas dar nebuvo pasiruošusios žaisti su tokia komanda, čia turėjo žaisti pagrindinė komandos sudėtis“, – komentavo A. Stropienė.

Čempionate ir toliau pirmauja dvi ekipos dar nepatyrusios pralaimėjimo kartėlio, tai HC „Garliava SM-CASCADA“ ir LEU „Šviesa-Eglė“, turinčios po 8 taškus, „ACME-Žalgiris“ ekipos sąskaitoje – 6 taškai, „ALANDEKO-VICHY“ – 4 taškai, „Dragūnas-Viesulas“, „SRC-Margiris“ ir „ŠSG-SM Dubysa“ turi po 2 taškus, Utenos DSC taškų kol kas neturi.

Daugiau rungtynių akimirkų rasite ALBUME ČIA.

Palikite atsiliepimą