Artūras Juškėnas: „Danams privalome sukurti rimtą kovą“

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė, kurią treniruoja klaipėdietis Artūras Juškėnas ir atstovauja net penki Klaipėdos „Dragūno“ žaidėjai, ruošiasi lemiamoms 2016 metų Europos čempionato atrankos rungtynėms su Danijos ir Baltarusijos rankininkais.

Šeštadienį rankininkai į Latviją vyks žaisti draugiškų rungtynių su Estijos nacionaline ekipa.

„Estai nenorėjo atvykti į Lietuvą, tad priėmėme abiems ekipoms palankų sprendimą – žaisti Latvijoje. Taip yra daroma, kadangi taupomos lėšos“, – pasakojo Lietuvos rinktinės vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Dabar pagrindinis šio stratego dėmesys yra sutelktas į birželio 10 dieną (trečiadienį), kai Kauno sporto halėje teks susigrumti su galingąja Danijos rinktine (2008 ir 2012 metų Europos čempionė). Vėliau, birželio 14 dieną (sekmadienį), išvykoje laukia paskutinė atrankos į 2016 m Europos čempionatą akistata su Baltarusijos rinktine.

Atsisveikinimo rungtynės

Į Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklą susirinko 15 žaidėjų: Karolis Stropus („Dragūnas“, Lietuva), Jonas Truchanovičius („Dragūnas“, Lietuva), Gintaras Cibulskis („Kremer/Hurry-Up“, Olandija), Benas Petreikis („Union JURI Leoben“, Austrija), Vilius Rašimas („Azoty Pulawy“, Lenkija), Mindaugas Urbonas („Granitas-Gaja-Karys“, Lietuva), Skirmantas Plėta („Šviesa“, Lietuva); Aistis Pažemeckas („Dragūnas“, Lietuva), Gerdas Babarskas („Moser Medical UHK Krems“, Austrija), Giedrius Morkūnas („Haukar“, Islandija), Tomas Bernatavičius (Vilniaus „VHC Šviesa“), Valdas Drabavičius („Šviesa“, Lietuva), Mindaugas Dumčius („Dragūnas“, Lietuva) ir Vaidas Trainavičius („Kremer/Hurry-Up“, Olandija) ir Jonas Geryba („Dragūnas“, Lietuva).

„Šeštadienį į Latviją atskris ir prie rinktinės prisijungs Vaidotas Grosas („US Creteil“, Prancūzija), sekmadienį – Tadas Stankevičius („Energia Lignitul TG. JIU“, Rumunija). Pastarojo žaidėjo komanda kaunasi dėl išlikimo aukščiausioje Rumunijos lygoje. Prie nacionalinės rinktinės gretų sutiko prisijungti ilgametis vartų sargas Arūnas Vaškevičius. Tai bus paskutinis kartas, kuomet A. Vaškevičius gins rinktinės vartus atstovaudamas šaliai. Tai bus jo atsisveikinimo su rinktine rungtynės. Jis prie rinktinės prisijungs birželio 8 dieną“, – sakė A. Juškėnas.

Galimi du scenarijai

Priminsime, kad atrankos į 2016 metų Europos čempionatą etape lietuviai su 2008 ir 2012 metų Europos čempione Danijos rinktine jau kovėsi išvykoje ir tąkart pralaimėjo rezultatu – 21:31.

„Iki rungtynių pabaigos likus 16 minučių atsilikome tik 4 įvarčiais, tačiau galiausiai varžovai susikrovė solidžią persvarą. Namuose privalome žaisti kitaip. Žinome situaciją ir bandysime kautis tik dėl pergalės. Galbūt tai skamba pernelyg pasitikinčiai savimi, tačiau mums nėra kur trauktis. Kaip mums pavyks – pamatysime. Danijoje žaidėme lėtesnį rankinį, šįkart jau bandysime daugiau rizikuoti. Mūsų uždavinys – sukurti rimtą kovą, kad būtų įtampa ir varžovai atsipalaidavę negalėtų improvizuoti“, – aiškino A. Juškėnas.

Anot Lietuvos rinktinės trenerio, nėra aišku, kokio pajėgumo danai atvyks į Lietuvą, kadangi jie jau yra užsitikrinę kelialapį į 2016 m. Europos čempionatą.

„Gali būti, kad atvyks jauni danų žaidėjai, gali būti, kad ir pajėgiausia sudėtis. Čia jau klaustukas mums. Kita vertus, negalėčiau atsakyti, kuris variantas mums būtų geriau: ar jauni, ambicijų kupini žaidėjai, kurie siekia įrodyti, kad yra verti įsitvirtinti rinktinėje ir žūtbūt iš paskutiniųjų sieks pergalės, ar labiau patyrę žaidėjai, kurie galbūt leis sau šiek tiek atsipalaiduoti“, – garsiai svarstė A. Juškėnas.

Dėl 15 kelialapių į 2016 Europos čempionatą, kuris vyks 2016 metų sausį penkiuose Lenkijos miestuose, kovoja 28 šalių rinktinės.

Įveikė bosnius

Lietuvos rinktinė 2015 m. gegužės mėnesio pradžioje Kauno sporto halėje rezultatu 19:15 (10:7) įveikė Bosnijos ir Hercegovinos rankininkus, tačiau prieš tai, balandžio 30 dieną, Bosnijoje ir Hercegovinoje šiai rinktinei pralaimėjo rezultatu 23:26 (10:13). Taip pat Šiauliuose vos 2 įvarčiais – 28:30 nusileido baltarusiams, tačiau birželio 14 dieną prieš šią rinktinę turi galimybių pasiekti revanšą.

„Mes esame prastesnės sportinės formos, nei prieš gegužės mėnesio dvikovą su Bosnijos ir Hercegovinos rankininkais, kadangi rankinio sezonas jau baigėsi ir daugelis sportininkų jau atostogavo. Reikia laiko atgaivinti sportinę formą, susižaidimo gijas. Sunku po atostogų įsilieti į darbą, bet bandysime daryti viską, kad iki birželio 10 dienos žaidėjų sportinis lygis kilstelėtų. Dar tam turime šiek tiek laiko“, – sakė A. Juškėnas.

Paulius MATULEVIČIUS, dienraštis „Vakarų ekspresas“
Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Palikite atsiliepimą