Lietuvos čempionate – dar viena pergalė

Dvikovoje Kaune „Granitas-Karys“ 18:25 (7:13) pralaimėjo Klaipėdos „Dragūnui“. LRL pirmaujanti uostamiesčio komanda padidino atotrūkį nuo artimiausių persekiotojų, o kauniečiai išliko ketvirtoje pozicijoje.

Šių rungtynių rezultatas bus įtrauktas ir į Baltijos rankinio lygos įskaitą.

„Dragūną“ į priekį atakose vedė 8 įvarčius pelnęs Gytis Šmantauskas ir 5 įvarčius surinkęs Tomas Drakšas. „Granito“ gretose rezultatyviausias su 6 įvarčiais buvo Manvydas Lazauskas, 4 įvarčius pelnė Paulius Zėringis.

„Pažiūrėjus į rungtynių protokolą gali atrodyti, kad pasiekta lengva pergalė. Bet prieš „Granitą“ niekada nebūna lengva ir jie kovoja iki galo. Gal tik apie 57 minutę jau patikėjome pergale ir leidau sau nusišypsoti. Svarbiausia, kad mūsų žaidime nebuvo duobių. Įmetėme ne tiek ir daug įvarčių, bet pergalę lėmė gera gynyba. Pagaliau ir vartininkai daug gelbėjo, jie atliko namų darbus ir išanalizavo varžovų lyderių metimus. Džiaugiuosi, kad žaidėjai padarė išvadas po praėjusią savaitę patirto pralaimėjimo Lietuvos taurės turnyro pusfinalyje“, – sakė „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

„Laimėti rungtynes įmetus 18 įvarčių yra neįmanoma. Veteranų varžybose daugiau įmeta. Labai atsakingai ruošėmės šioms rungtynėms. Susitikimo pradžia nieko blogo nežadėjo ir pirmos 20 minučių vyko lygi kova. Gerai veikė mūsų gynyba, padėjo vartininkai. Bet po to vėl išlindo tiesiog chroniška tampanti mūsų liga – susikurtų progų realizacija. Keturi nerealizuoti baudiniai ir klaidos neleido lygiaverčiai kovoti dėl pergalės su gerai subalansuota „Dragūno“ komanda. Nors pradžioje vyrų nusiteikimas buvo labai geras, bet kai nesiseka, pradeda svirti rankos“, – tvirtino „Granito-Kario“ treneris Vaidotas Grosas.

Pirmaujantis „Dragūnas“ turi 17 taškų po 10 rungtynių. Antroje vietoje esantis Alytaus „Varsa-Stronglasas“ komanda atsilieka 4-iais taškais, tačiau yra sužaidusi dvejomis rungtynėmis mažiau. Toliau rikiuojasi po 12 taškų turinčios „Šviesa“ (9 rungtynės) ir „Granitas-Karys“ (10 rungtynių). 5-6 pozicijas dalijasi po 6 taškus po 10 rungtynių turintys HC „Vilnius“ ir „Amber“. Panevėžio komanda lieka be taškų paskutinėje vietoje.

rankinis.lt inf.