Lietuvos rankinio lygos pusfinalio serijoje – lygiosios

Antrosiose Lietuvos rankinio lygos pusfinalio rungtynėse Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai po pratęsimo turėjo pripažinti Kauno „Granito-Kario“ pranašumą – 26:28 (8:12; 21:21). Serijoje iki dviejų pergalių rezultatas tapo lygus, tad prireiks trečiųjų rungtynių, kurios vyks trečiadienį Kaune.

Klaipėdos komandai po 4 įvarčius įmetė Danylo Hlushak, Laurynas Simonavičius ir Ignas Savičius, po 3 – Seyed Navid Naghavialhosseini, Rokas Palskys, Tomas Drakšas ir Benas Butkus, po 1 – Arvydas Bučius ir Mykolas Lapiniauskas.

Kauniečių gretose 9 įvarčius pelnė Paulius Šarkauskas, po 6 – Deividas Jovaišas ir Manvydas Lazauskas, 2 – Karolis Dambrauskas, po 1 įmetė Paulius Zėringis, Lukas Gurskis, Marius Kairys, Andrius Montvilas ir Pijus Eiva.

„Manau, kad jei ne tokia tragiška rungtynių pradžia, nebūtume sulaukę pratęsimo ir rezultatas būtų palankus mums. Bet vis dėlto sugebėjome grįžti į rungtynes. Rungtynių pabaigoje viską lėmė detalės, maži niuansai – kas ką padarė tiksliau, geriau išpildė uždavinius. Šį kartą tai geriau pasisekė padaryti varžovams. Buvo be proto daug pramestų metimų, galbūt pritrūko vieno kito atkovoto kamuolio, geresnės gynybos. Bet kova buvo labai graži, manau, kad žiūrovams tikrai turėjo patikti“, – komentavo „Dragūno“ kapitonas Arvydas Bučius.

Pasak jo, trečiadienį bus “mirk-gyvenk” situacija.

„Stengsimės iki trečiųjų rungtynių kiek įmanoma labiau pailsėti ir pasiruošti. Noriu pabrėžti, kad mes nepralaimėjome. Praėjusį trečiadienį Kaune sugebėjome laimėti, manau, kad sugebėsime tai padaryti ir kitą trečiadienį“, – sakė A. Bučius.

„Granito-Kario“ vyr. treneris Vaidotas Grosas neslėpė, kad nesėkmė pirmose rungtynėse privertė susimąstyti.

„Mums pirmosios rungtynės buvo, kaip mes sakome, lengvas užtemimas, nepavyko įvykdyti to, ką kalbėjome. Tai matėsi po tų rungtynių žaidėjų veiduose, elgesyje, apmąstymuose. Tai padėjo mums susiburti į vieną kumštį. Turėjome dvi treniruotes, pakalbėjome, kaip ką turime daryti. Šiandien rungtynių pradžioje viskas ėjosi idealiai, “Dragūnui” buvo sunku mus stabdyti, o mes ir gerai puolėm, ir gerai gynėmės, puikiai padėjo Lukas Gurskis. 

Kaip ir kalbėjome sezono pradžioje –  visos komandos gali laimėti prieš bet ką. Tai, kad namuose pralaimėjome, o išvykoje laimėjome, parodo, kad esame verti. Tai ir geras reginys žiūrovams. Viskas spręsis trečiadienį pas mus namuose. Ištempus lemiamas rungtynes turime rasti laiko atsigauti, atsistatyti žaidėjams ir sieksime maksimalaus rezultato, patekimo į finalą“, – sakė V. Grosas.