Pusfinalio seriją „Dragūno“ rankininkai pradėjo pergale

Kauno „Granito-Kario“ rankininkai namuose po atkaklios kovos 24:26 (8:12) pralaimėjo Klaipėdos „Dragūno“ komandai.

Laurynas Simonavičius nugalėtojams pelnė 5 įvarčius, po 4 įvarčius įmetė Ignas Savičius, Tomas Drakšas ir Benas Butkus.

„Granito“ ekipai Deividas Jovaišas surinko 5 įvarčius, Paulius Šarkauskas pelnė 4 įvarčius.

„Jau pirmame kėlinyje galėjome susikrauti didesnę persvarą, bet nerealizavome 7-8 gerų progų. Po pertraukos pradėjo buksuoti mūsų puolimas. Varžovai buvo išlyginę rezultatą ir kova tęsėsi iki paskutinės sekundės. Gerai, kad komanda nepasidavė ir kovojo iki galo, nes būna, kad jauni žaidėjai tokiose situacijose pasimeta. Bet šįkart atsilaikėme ir neleidome varžovams pasiekti persilaužimo. Džiaugiamės pergale, bet kol kas padaryta 50 ar tik 30 procentų darbo“, – tvirtino „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

„Mūsų komandai gan svarbus buvo namų aikštelės pranašumas, bet dabar jį praradome. Nepaisant to, tikiu, kad turime resursų laimėti išvykoje, jeigu sužaisime geras rungtynes. „Dragūnas“ sieks baigti seriją namuose, bet mes darysime viską, kad serija grįžtų į Kauną. Per kelias dienas varžovams staigmenų jau nepavyks parengti. Svarbiausia, kad nuolat akcentuojamus dalykus reikia atlikti geriau, greičiau, tiksliau ir reikia vykdyti aikštelėje tai, ką esame sutarę. Nes jeigu bent viena grandis to neatlieka, laimėti yra labai sunku“, – sakė „Granito“ treneris Vaidotas Grosas.

Atsakomosios pusfinalio rungtynės vyks šeštadienį Klaipėdoje. Jeigu prireiks trečiųjų rungtynių, jos numatytos gegužės 18 d.