„Dragūno“ legionierius: „Ši komanda – lyg šeima“

kopushinskyi Daugiau nei mėnesį Lietuvos čempionų Klaipėdos "Dragūno" rankinininkų gretose rungtyniaujantis legionierius iš Ukrainos Igoris Kopišinskis puikiai pritapo prie komandos ir tapo vienu iš rezultatyviausių ekipos žaidėjų.

Itin vikrus 23 metų rankininkas per ketverias Lietuvos "Vivus.lt" rankinio lygos pirmenybių rungtynes į varžovų vartus įmetė 22 įvarčius, o per trejas Baltijos rankinio lygos Iššūkio taurės varžybas pasižymėjo 16 kartų.

Šis praėjusį sezoną Ukrainos čempionate "Portovik" komandai atstovavęs kairiojo krašto žaidėjas džiaugėsi, jog atvyko rungtyniauti į Klaipėdą.

"Dragūno" kolektyvas mane priėmė labai šiltai. Tai labai draugiškų, linksmų ir geraširdžių sportininkų būrys. Tai lyg viena šeima. "Dragūnas" – jauna ir itin perspektyvi komanda", – pabrėžė Igoris Kopišinskis.

Daugkartinis Ukrainos čempionato prizininkas savo gimtąją šalį paliko ne tik dėl politinių ir ekonominių priežasčių, bet ir dėl noro tobulėti rankinio sporto srityje.

"Portoviko" komanda žaidėjams beveik už pusmetį nesumokėjo atlyginimų, taip pat negavome ir premijų, tad pradėjau ieškotis komandos Baltijos šalyse. Žinojau, kad Lietuvoje yra itin pajėgi "Dragūno" komanda. Kai "Dragūnas" 2012 metais parklupdė keturiolikakart Ukrainos čempionus ZTR rankininkus, apie šiuos Klaipėdos vyrus sklandė kalbos visoje Ukrainoje. Visi žinojo, kad ZTR ir "Dragūno" klubų biudžetai skiriasi lyg diena ir naktis, o dragūniečiai stebuklingu būdu sugebėjo laimėti. Tai buvo kažkas nerealaus", – aiškino naujasis "Dragūno" legionierius I. Kopišinskis.

2013 metais "Dragūno" vyr. treneris Artūras Juškėnas sulaukė kvietimo treniruoti ZTR ekipą ir turėjo progos labiau susipažinti su Ukrainos rankinio lygiu, žaidėjais.

"Galbūt Artūras Juškėnas įsiminė mane ir, kai nusiunčiau užklausimą, ar jiems reikia naujų žaidėjų, mane pakvietė į klubo peržiūrą. Atvirai pasakius, nemaniau, kad taip greitai pritapsiu prie komandos ir pelnysiu tiek įvarčių", – prisipažino ukrainietis.

I. Kopišinskis "Vakarų ekspresui" atskleidė, kad jam labai skauda širdį dėl nestabilios jo gimtosios šalies ekonominės ir politinės situacijos.

"Dėl karinių veiksmų nukentėjo tiek žmonių, smunka ir mūsų šalies ekonomika. Bet kokiu atveju karinė situacija – ne į gera", – pabrėžė jis.

ve.lt

Palikite atsiliepimą