BHL čempionato pradžioje – ir pergalė, ir pralaimėjimas

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai iškovojo pirmąją pergalę Baltijos (BHL) rankinio lygos čempionate.

Šeštadienį dragūniečiai susitiko su „Viljandi“ HC, sekmadienį – su HC „Kehra/Horizon Pulp&Paper“ (abi – estų komandos). 

Scenarijus kartojosi

Šeštadienį dragūniečiai susitiko su gana gerai žinomu varžovu – „Viljandi“ ir patyrė apmaudų pralaimėjimą rezultatu 25:27 (15:13).

Ko gero, tai, kad komandos ne kartą buvo susitikusios rankinio aikštelėje, ir lėmė, jog rungtynės buvo įtemptos, teko kovoti dėl kiekvieno taško. Pirmajame kėlinyje 1-3 įvarčiais atsiplėšdavo tai viena, tai kita komanda, iki kėlinio pabaigos likus 5 minutėms, klaipėdiečiai pirmavo jau 4 įvarčiais – 14:10, tačiau paskutinėmis minutėmis estai sušvelnino rezultatą ir pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 15:13.

DSC_0181

Antrajame kėlinyje „Viljandi“ rankininkai žaidė drausmingiau, išnaudojo progas ir pelnė įvarčius, kurių dėka išsiveržė į priekį. Likus 5 minutėms iki antrojo kėlinio pabaigos, skirtumas tarp komandų vėl buvo 4 įvarčiai, tik šįkart – „Viljandi“ naudai. Pasikartojo pirmojo kėlinio scenarijus ir „Dragūnas“ rezultatą tik sušvelnino – 25:27.

Rezultatyviausias „Dragūno“ gretose šeštadienį buvo Karolis Stropus, pelnęs 6 įvarčius, 5 (2 iš 7 m) įmetė Igoris Kopišinskis, po 4 pridėjo Karolis Bliuvas ir Mindaugas Meškauskas, 3 (1 iš 7 m) įmetė Mindaugas Dumčius. Kad ne tik vartus saugoti moka, šeštadienį įrodė „Dragūno“ vartininkas Aistis Pažemeckas, pelnęs 1 įvartį, kai jo per visą aikštelę mestas kamuolys, nespėjus varžovų vartininkui grįžti į savo vietą, įkrito į vartų tinklą.

„Viljandi“ lyderiais šeštadienį tapo Kristo Jarve ir Kristo Voika, pelnę po 6 įvarčius, po 4 pridėjo Robert Lopp ir Karl Toom.

Įtikinama pergalė

Po patirto tokio ledinio dušo, kai teko nusileisti anksčiau ne sykį nugalėtai ekipai, kitą dieną „Dragūno“ žaidėjų laukė akistata su viena stipriausių Estijos ekipų – HC „Kehra/Horizon Pulp&Paper“. Vis dėlto galima sakyti, kad dragūniečiai po vakarykščio pralaimėjimo susiėmė ir sėkmingai pasipriešino Kehros rankininkams – rungtynės baigėsi rezultatu 33:24 (18:10).

DSC_0439

Tačiau nemažai galėjo lemti ir tai, kad „Kehra/Horizon Pulp&Paper“ tuo metu, kai klaipėdiečiai grūmėsi su „Viljandi“, įveikė praėjusio sezono BHL nugalėtoją – „SKA Minsk“ ekipą, todėl į Klaipėdą Estijos žaidėjai atvyko jausdami nuovargį.

Atitrūkti nuo „Kehros“ uostamiesčio rankininkai pradėjo pirmojo kėlinio viduryje – 10:7, 12:8. Vėliau skirtumas tik išaugo – 15:10, o kėlinys baigėsi net 8 įvarčių persvara – 18:10.

Antrajame kėlinyje dragūniečiai sugebėjo neatsipalaiduoti ir išlaikyti žaidimo tempą: 23:14, 29:20, 33:23. Galiausiai paskutinę rungtynių minutę estai dar sugebėjo įmesti vieną įvartį ir žaidimas baigėsi ne dviženkliu skirtumu – 33:24.

„Dragūno“ lyderiai sekmadienį buvo tie patys – I. Kopišinskis įmetė 9 įvarčius (4 iš 7 m), K. Stropus – 8, M. Dumčius – 5 (1 iš 7 m), 3 pelnė Arvydas Bučius, po 2 – Šarūnas Ugianskis, M. Meškauskas, Lukas Jurys, po 1 pridėjo Laurynas Simonavičius ir Lukas Juškėnas.

HC „Kehra/Horizon Pulp&Paper“ gretose rezultatyviausias buvo Kaupo Liiva, „Dragūno“ vartų gynybą pralaužęs 5 kartus, 4 įvarčius įmetė  Kaspar Lees.

DSC_0321

Prarasti taškai

„Gaila vakar pralaimėtų rungtynių. Galėjome jau turėti 4 taškus, tačiau dabar turime tik 2. Šiandien džiugino tai, kad vyrai padarė išvadas, žaidimas pagerėjo, nors ir neišvengėme žioplų klaidų. Vakar trūko koncentracijos. Tikiuosi, kad dar įsibėgėsime“, – po sekmadienio varžybų nedaugžodžiavo „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Komandos kapitono Arvydo Bučiaus nuomone, vienas pralaimėjimas dar neatima iš komandos galimybės sėkmingai pasirodyti Baltijos rankinio lygoje. Rankininkas svarstė, kad pergalę nulėmė ir didesnės pastangos, ir sėkmė, ir varžovų nuovargis.

„Vakar jie žaidė svarbias rungtynes, negailėjo savęs, be to, apie 600 kilometrų turėjo įveikti važiuodami pas mus, o tokiomis sąlygomis kojoms, visam kūnui nėra lengva atsigauti, kad jie galėtų žaisti visa jėga. Ir mes padarėme išvadas – su „Viljandi“ kaip komanda žaidėme blogai, šiandien ir sekėsi, ir stengėmės žymiai daugiau, kovojome iš visų jėgų, viskas buvo atvirkščiai, palyginus su vakar“, – kalbėjo A. Bučius.

Palikite atsiliepimą