„Dragūnas“ bendradarbiaus su kariais

Klaipėdos rankinio klubas „Dragūnas“ ir Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionas pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Tai – reikšmingas įvykis tiek rankininkams, tiek kariams.

Bataliono vadas majoras Viktoras Bagdonas pabrėžė, kad sutartimi tęsiama graži tradicija – Dragūnų bataliono ir rankinio klubo „Dragūnas“ draugystė.

DSC_0126

„Mes batalione organizuojame kariams laisvalaikį, o viena iš to laisvalaikio formų yra propaguoti sportą. Sportas ir kariuomenė – du neatsiejami dalykai, tad „Dragūno“ klubas įsipareigoja mus pakviesti į varžybas, suteikti vietų. Taip pat kartu – garsinti bataliono vardą, nes dalinamės tokį patį pavadinimą“, – sakė bataliono vadas, pridūręs, kad rankininkai batalione – laukiami svečiai.

„Mes apskritai esame atviri visuomenei, ypač skatiname jaunimą susipažinti su batalionu, o ateityje rinktis kario profesiją, ateiti į batalioną tarnauti pradinės privalomos karo tarnybos, vėliau – rinktis profesinę karo tarnybą. Taip pat ir sporto klubui esame ir būsime atviri“, – sakė mjr. V. Bagdonas.

Paklaustas, kaip toliau gali vystytis dragūnų ir dragūniečių draugystė, bataliono vadas šypsojosi, kad jei tik bus rankinį žaidžiančių ar jo taisykles išmanančių karių, galbūt batalione bus surengtos jų ir Lietuvos čempionų varžybos.

„Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas džiaugėsi, kad pavyko atgaivinti saitus su kariškiais: „Viskas labai gerai, tikimės, kad visada sulauksime tokio palaikymo, kaip šį savaitgalį, – tai mums labai daug reiškia. Ateityje tikrai apsilankysime batalione, tai bus įdomu tiek mūsų vyrų, tiek moterų komandų žaidėjams, jaunimui, vaikams. Manau, kad tai – puikus dalykas, kuris turėjo būti jau seniai padarytas.“

Galimybė laisvalaikį rankinio varžybose džiugina ir karius. Kelios dešimtys jų šį savaitgalį stebėjo dvejas „Dragūno“ Baltijos rankinio lygos rungtynes, aktyviai palaikė Klaipėdos komandą šūksniais, būgnais ir dragūnų skanduotėmis, taip įkvėpdami ir kitus sirgalius.

DSC_0137

DSC_0437

DSC_0568

 

Palikite atsiliepimą