Pirmoje lygoje 2023-2024 m. sezone rungtyniaus net devynios komandos

Savaitgalį prasidėjo 2023-2024 m. Lietuvos Pirmos lygos sezonas. Su nauju logotipu šį sezoną pasitikusioje Pirmoje lygoje rungtyniaus net devynios komandos. Prie praėjusį sezoną Pirmoje lygoje rungtyniavusių komandų: Varėnos „Ūlos“, Klaipėdos „Viesulo SC/Dragūno“, RK „Šiauliai“, Šalčininkų r. HC „Sokol“, HC „Molėtai“, HC „Utena“, Kauno r. „SM-Garliava“, prisidėjo Pasvalio „TOP Ranga“ ir Vilniaus HC „Amber-Sostinės Tauras“.

Iš viso Pirmoje lygoje šį sezoną bus sužaistos net 84 rungtynės. Reguliariajame sezone bus sužaisti du ratai – viso 72 rungtynės. Aštuonios geriausios reguliariojo sezono komandos pateks į ketvirtfinalį, kur varžovai sužais po dvejas rungtynes – namuose ir išvykoje. Ketvirtfinalio nugalėtojai pateks į Pirmos lygos finalo ketvertą.
 
„Džiaugiamės, kad po metų pertraukos į Pirmą lygą sugrįžo Pasvalio komanda. Gilias rankinio tradicijas turintis Pasvalys dar labiau praplėtė lygos geografiją. Pirmoje lygoje po pertraukos vėl žais ir Vilniaus „Amber“ klubo dublerių komanda – ambicinga ir perspektyvaus jaunimo turinti ekipa, galinti patekti tarp lyderių. Buvo svarstomas ir Lietuvos jaunių rinktinės dalyvavimas Pirmos lygos pirmenybėse. Tačiau dėl pernelyg perkrauto tvarkaraščio šios minties buvo atsisakyta, – sakė LRL direktorius Tadas Jansonas.
– Laukia labai įdomus ir intriguojantis sezonas. Praėjęs sezonas buvo labai sunkiai nuspėjamas, tokio pat tikimės ir šio sezono. Sunku prognozuoti kurios komandos pateks į finalo ketvertą. Tarp favoritų galima priskirti titulą ginančius Varėnos „Ūlos“ rankininkus. O kas pateks tarp keturių geriausių, nedrįsčiau net spėlioti. Jau pirmas reguliariojo sezono turas parodė, kad galime laukti netikėtų rezultatų ir daug intrigos.“
Vicečempionai Klaipėdos „Viesulo SC/Dragūno“ rankininkai svečiuose 37:35 (16:18) įveikė naujokę Pasvalio „TOP Ranga“ ekipą. Nugalėtojams po 11 įvarčių pelnė Paulius Čėsna ir Matas Kairys. Pasvalio komandai 12 įvarčių surinko Eligijus Baranauskas, 9 įvarčius įmetė Aronas Vaškevičius.
Antras turas vyks spalio 8 d. Šiauliuose, Klaipėdoje, Varėnoje ir Eišiškėse.
handball.lt inf.