„Dragūno“ trofėjų kolekciją papildė BHL Iššūkio taurė

Sekmadienį „Dragūno“ rankininkai savo sirgaliams padovanojo gražią pergalę prieš Latvijos rankinio čempionę Dobelės „Tenax“ ekipą ir iškovojo Baltijos rankinio lygos (BHL) Iššūkio taurę.

DSC_1421

Namuose žaidę klaipėdiečiai BHL Iššūkio taurės turnyro finalo rungtynes pradėjo galingai – per 20 minučių pelnė 13 įvarčių, svečiams iš Latvijos leidę įmesti tik 3. Vėliau „Tenax“ ekipos žaidėjams pavyko pelnyti kelis įvarčius, tad po pirmojo kėlinio klaipėdiečiai pirmavo 16:8.

DSC_1300

Antrąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo Dobelės rankininkai, priartėję 19:17. Po rezultatyvios atkarpos „Dragūno“ vyrai vėl atsiplėšė – 26:21, o paskutinėmis minutėmis Igoriui Kopišinskiui įmetus dar du įvarčius, užsitikrino pergalę rezultatu 28:22 (16:18).

„Dragūną“ į pergalę vedė Karolis Stropus, pelnęs 7 įvarčius, Gediminas Vaitkus įmetė 6, Mindaugas Dumčius – 5 (1 iš 7 m), po 4 metimus realizavo Jonas Truchanovičius ir Igoris Kopišinskis (1 iš 7 m), po 1 pridėjo Jonas Geryba ir Lukas Jurys ( iš 7 m).

Įspūdingai pasirodė ir vartininkas Aistis Pažemeckas, pelnęs BHL Iššūkio taurės finalo naudingiausio žaidėjo apdovanojimą.

DSC_1357

Dobelės „Tenax“ komandai 6 įvarčius pelnė Oskars Arajs, 4 – Aleksandrs Krastins.

Aprimus pergalės sukeltoms emocijoms, „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas džiaugėsi, jog ekipoje yra žaidėjų, kurie imasi iniciatyvos ir veda komandą į pergales. Treneris negailėjo gerų žodžių Jono Truchanovičiaus, Karolio Stropaus, Mindaugo Dumčiaus, Aisčio Pažemecko atžvilgiu. 

„Pirmąjį kėlinį, galima sakyti, sužaidėme idealiai, tačiau antrajame kėlinyje patys prisidarėme sau problemų ir negalėjome ramiai baigti rungtynių, – sakė A. Juškėnas. – Akivaizdžiai kontroliavome situaciją, o latviai nerado prieš mus priešnuodžių. Tačiau jau ne pirmas rungtynes mums taip nutinka, kad po idealaus kėlinio, antroji rungtynių pusė būna prasta. Tą vyrams akcentavau, tačiau situacija pasikartojo. Gerai, kad pabaigoje mes vėl parodėme charakterį. Apibendrinant rungtynes, galiu pasakyti, kad tai tikrai buvo verta finalo dvikova.“

DSC_1273

Vis dėlto, pasak trenerio, negalima per daug švęsti – jau trečiadienį namuose laukia Lietuvos rankinio lygos atkrintamosios rungtynės su Pasvalio „Rankininko/SM“ komanda, o šeštadienį – atsakomosios rungtynės.

„Dabar klubo pagrindinis uždavinys yra Lietuvos rankinio lygos taurė. Šios dvi taurės (Lietuvos rankinio federacijos, laimėta kovo 1 d., ir BHL Iššūkio taurė) neatperka tos vienos“, – kalbėjo klaipėdiečių vyr. treneris.

Daugiau nuotraukų iš BHL Iššūkio taurės finalo varžybų rasite ČIA.

Taip pat sekmadienį vyko ir kova dėl BHL Iššūkio taurės turnyro bronzos medalių. Įtemptas grumtynes tarp Estijos Viljandi HC ir Kauno „Granito – Gajos – Kario“ komandų minimalia persvara laimėjo estų ekipa – 25:24 (14:13). 

DSC_1187

Daugiau nuotraukų iš Viljandi HC ir Kauno „Granito – Gajos – Kario“ komandų varžybų dėl bronzos rasite ČIA.

1 Atsakymas