Baltijos rankinio lygoje paaiškėjo ketvirtfinalių poros

Baigėsi Baltijos rankinio lygos (BHL) reguliarusis sezonas. Po jo paaiškėjo aštuonios komandos, tęsiančios kovą ketvirtfinaliuose. Tarp aštuonių geriausiųjų pateko trys Lietuvos klubai, taip pat keturios Estijos ir viena Latvijos komanda.

Paskutinį reguliariojo sezono varžybų savaitgalį pergales šventė namuose žaidę Lietuvos klubai, o svečiuose rungtyniavusios mūsų šalies komandos patyrė pralaimėjimus. Klaipėdos „Dragūno“ kelionę Estijoje apsunkino ir avarija, po kurios komandos autobusą teko traukti iš griovio.

Abu A grupėje kovoję Lietuvos klubai pateko į BHL ketvirtfinalį. Trečią vietą užėmė Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai. Prieš savaitgalio rungtynes Estijoje, „Dragūnas“ dar turėjo galimybių pakilti viena pozicija aukščiau, tačiau patyrė du pralaimėjimus.

Lemiamose rungtynėse dėl antros vietos, „Dragūnas“ 32:35 pralaimėjo tiesioginiam konkurentui „Mistra“ klubui. Klaipėdos komandos neišgelbėjo net 12 įvarčių pelnęs Gytis Šmantauskas. Jau nieko nelėmusiame susitikime „Dragūnas“ 19:28 pralaimėjo grupės nugalėtojui, čempiono titulą ginančiam „Viljandi“ klubui. G. Šmantauskas pelnė 5 įvarčius, po 3 įvarčius įmetė Tomas Drakšas ir Ighoris Odinokovas.

„Važiavome į Estiją laimėti bent vienas rungtynes, bet pralaimėjome abejas. Pirmose rungtynėse netrūko nervų, įtampos, daug klaidų, kurių neturėjome daryti. Po rungtynių vykusioje kelionėje į Viljandį patekome į eismo įvykį. Norėdamas išvengti susidūrimo su iš priekio atvažiuojančiu automobiliu, autobuso vairuotojas nusprendė pasitraukti arčiau kelkraščio. Bet buvo daug sniego, slidu ir autobusas nučiuožė į griovį. Laimei, autobusas neapsivertė ir niekas nenukentėjo. Bet pagalbos reikėjo laukti beveik tris valandas ir tai komandai tikrai nepadėjo. Susitikime su čempionais daugiau galimybių pasireikšti gavo jauni žaidėjai. Aišku, norėjome užimti antrą vietą grupėje, bet likome treti. Nieko jau nepakeisime. Reikia žiūrėti į priekį ir ruošimės ketvirtfinaliui“, – pasakojo „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

Ketvirtfinalyje „Granitas-Karys“ namuose ir svečiuose susitiks su A grupės nugalėtoju Estijos čempionu „Polva Serviti“ klubu. „Dragūno“ rankininkai žais su Latvijos čempionu „Dobele“ klubu. Lietuvos čempionė „Šviesa“ kovos su „Mistra“. Kitame ketvirtfinalyje rungtyniaus du Estijos klubai – „Viljandi“ ir „Tapa“.

BHL ketvirtfinaliai, kuriuose komandos susitiks namuose ir išvykoje, vyks kovo 18 ir 19 d. bei kovo 25-26 d.

rankinis.lt inf.