Iki reguliariojo sezono pabaigos „Dragūnui“ liko viena dvikova

Lietuvos rankinio lygoje Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai šeštadienį rezultatu 41:29 (19:15) nugalėjo Šiaulių „Dubysą“.

Šias rungtynes ir pergalę klubo žaidėjai paskyrė ketvirtadienį staiga mirusiam ilgamečiam Klaipėdos ir Lietuvos rankinio teisėjui, inspektoriui Steponui Ščavinskui pagerbti. Jo atminimas prieš pradedant rungtynes buvo pagerbtas ir tylos minute.

Rungtynės namuose su Šiaulių ekipa sekėsi geriau nei išvykoje. Praėjusį trečiadienį Šiauliuose „Dragūnas“ rungtynes laimėjo mažesne persvara – 34:28. Tačiau savoje aikštelėje žaidimas klostėsi kitaip ir laimėta jau dviženkle persvara.

„Dragūną“ į pergalę vedė 8 įvarčius pelnęs Danylo Hlushak, 6 įmetė Gytis Šmantauskas, po 5 – Laurynas Simonavičius, Rokas Palskys ir Lukas Juškėnas (1 iš 7 m), po 3 – Tomas Drakšas ir Benas Butkus, po 2 pridėjo Arvydas Bučius, Ignas Savičius ir Gabrielius Virbauskas.

„Dubysai“ 9 įvarčius (1 iš 7 m) įmetė Rokas Lesčinskas, po 6 – Tomas Baliutavičius (1 iš 7 m) ir Aivaras Budrys, 4 pelnė Domantas Stripeika, 2 – Paulius Liekys, po 1 – Timonas Bložė ir Gedvinas Jocas.

„Manau, šiandien komanda pasirodė geriau nei Šiauliuose. Geresnis ir rezultatas, ir žaidimas. Gal šiek tiek mažiau darėme klaidų, buvo daugiau greitų atakų. Stengėmės apsiginti ir greitai atakuoti, išpildyti derinius. Prieš rungtynes treneris akcentavo gynybą ir derinius, iš dalies uždavinius įgyvendinome“, – po rungtynių komentavo „Dragūno“ žaidėjas Tomas Drakšas.

Reguliariajame sezone klaipėdiečiams liko tik vienerios rungtynės – sekmadienį 14 valandą laukia dvikova su čempionato lydere Vilniaus „Šviesa“. Šių rungtynių rezultatas bus skaičiuojamas ir Baltijos rankinio lygoje. Rungtynes bus galima stebėti Baltijos rankinio lygos „Youtube“ kanale.