„Dragūnas-Viesulas“ neprilygo garliaviškėms

Garliavoje vietos HC „Garliava SM-CASCADA“ susitiko su Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ ekipa, kur Klaipėdos ekipa vis dar negali rungtyniauti pilna jėga, nes dėl traumų negali žaisti keletas pagrindinių žaidėjų. Antrąjį kartą po tarpusavio susitikimo šį sezoną pergalę šventė Garliavos klubas rezultatu 47:28 (23:12).

HC „Garliava SM-CASCADA“ ekipoje agresyviai rugtyniavo Diana Šatkauskaitė, pelniusi 14 įvarčių, o taip pat Kamilė Bušaitė (6 įv.), Laura Masiulevičiūtė, Karolina Sparnauskaitė ir Greta Rinkevičiūtė (po 4 įv.), Laima Bernatavičiūtė, Evelina Dževerakaitė, Emilė Aglinskaitė, Ugnė Slavėnaitė  ir Erika Drūlytė (po 3 įv.).

Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ septyniukėje pasižymėjo Brigita Ivanauskaitė (12 įv.), Roberta Kairytė (5 įv.), Deimantė Briedytė ir Skirmantė Pociūtė (po 4 įv.), Dovilė Mižutytė (2 įv.), Sofija Sokolova (1 įv.).

„Uostamiesčio rankininkės tik vienintelį kartą pirmavo šioje dvikovoje Garliavoje, kuomet jų lyderė Brigita Ivanauskaitė pataikė nuo 7 metrų žymos. Vėliau jos ilgam įstrigo šeimininkių gynybos pinklėse ir HC „Garliava SM-CASCADA“ kolektyvas tuo puikiai pasinaudojo ir dominavo visoje aikštelėje. Šeimininkės, turėdamos aukštesnio meistriškumo žaidėjų sudėtį bei ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį, galejo lengviau manevruoti sudėtimi bei tolygiau paskirstyti jėgas. Kai tuo tarpu Klaipėdos komandos trenerės Auksuolės Stropienės galimybės buvo ribotos. Ne tik kad komanda mažiau patyrusi ir labai jauna, bet dar labai yra išretinta ligų bei traumų. Todėl joms buvo praktiškai neįmanoma pasipriešinti Garliavos rankininkių antpuoliams ir po pirmojo kėlinio jau buvo aišku, kas laimės šį susitikimą. Antrame kėlinyje Kauno rajono atstovės nemažindamos spaudimo didino pranašumą ir įsirašė penktąją pergalę čempionate įtikinamu rezultatu“, – po rungtynių sakė dvikovos inspektorius Algis Mikučionis.

Turnyro lentelė:

Nr. Komanda Rung. Laim. Lyg. Pral. Įvarčiai Taškai
1. Kauno „ACME-Gaja-Žalgiris“ 7 6 0 1 276:207 12
2.  HC „Garliava SM-CASCADA” 6 5 0 1 237:167 10
3. Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ 6 4 0 2 195:202 8
4. Šiaulių SM „Dubysa – Salve“ 6 1 0 5 167:236 2
5. Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ 7 0 0 7 208:271 0

Taikliausiųjų čempionato sąrašo viršuje Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ komandos atstovė Brigita Ivanauskaitė, privertusi varžovių vartininkes kapituliuoti 92 kartus.

Palikite atsiliepimą