Pasaulio čempionato atrankos turnyrą lietuviai pradėjo pergale

Lietuvos rankinio rinktinė trečiadienio vakarą Kosove žaidė pirmąsias atrankos į pasaulio čempionatą rungtynes, kuriose susitiko su aikštės šeimininkais. Gjakovės mieste vykusi dvikova, dėka puikios pirmojo kėlinio antros pusės, baigėsi Lietuvos rinktinės pergale rezultatu 30:26 ir leido Lietuvos rinktinei įsirašyti pirmuosius du taškus į turnyrinę lentelę.

Tarptautiniuose turnyruose pirmuosius žingsnius žengiantys Kosovo rankininkai namuose turėjo rimtą užnugarį – pilną 2 500 žiūrovų talpinančią areną. Tačiau tai Lietuvos rankininkų neišgąsdino.

Kosovo ekipa geriau pradėjo pirmą kėlinį ir pirmavo 5:3, tačiau netrukus buvo pašalintas vienas iš šeimininkų rankininkų. Pirmąjį kiekybinį pranašumą lietuviai išnaudojo puikiai ir jau netrukus rezultatas tapo 6:7 Lietuvos rinktinės naudai. Kėlinio viduryje lietuviai suaktyvino gynybą ir šeimininkai nieko negalėjo padaryti. Po Povilo Babarsko tikslaus metimo rezultatas tapo 7:10 Lietuvos rinktinės naudai.

Dar po kelių sėkmingų atakų ir tikslių Beno Petreikio šūvių Kosovo treneriams teko prašyti minutės pertraukėlės – 7:12. Nemažai prie geros lietuvių gynybos prisidėjo puikiai vartus saugojęs Giedrius Morkūnas. Kosovo rinktinė pusė kėlinio taip ir neperkando lietuvių gynybos ir tik paskutinę sekundę atliktas 7 m. baudinys leido prisiminti įvarčių skonį, kurio šeimininkai nepelnė nuo penkioliktos kėlinio minutės. Po pirmo kėlinio švieslentėje rezultatas buvo 8:15 lietuvių naudai.

Antrąjį kėlinį vėl geriau pradėjo šeimininkai laimėję atkarpą 4:1 ir sumažinę atsilikimą 12:16. Toliau vyko lygi kova ir lietuviai vis pavykdavo išlaikyti saugų atstumą: 15:18, 17:20, 20:23. Nors po B. Petreikio ir S. Plėtos įvarčių lietuviai vėl truktelėjo į priekį rezultatu 20:25, varžovai čia pat atsakė tiksliais metimais ir likus 8 minutėms iki rungtynių pabaigos rezultatas buvo 22:25.

Paskutines minutes lietuviai žaidė užtikrintai ir neleido varžovams pagalvoti apie galimybę pasivyti. Galutinis rezultatas 26:30 svečių naudai.

Svečių rinktinė pademonstravo komandinį žaidimą. Lietuvių gretose po šešis įvarčius pelnė V. Drabavičius ir B. Petreikis, vienu mažiau – P. Babarskas. S Plėta pelnė keturis, o G. Cibulskis, V. Grosas, M. Dumčius ir T. Stankevičius po du. Vieną tikslų metimą pridėjo  A. Strazdas.

Varžovų gretose sunkiausiai stabdyti sekėsi F. Hohxa, pelniusį šešis, ir J. Kastrioti bei D. Valoj, pelniusius po keturis įvarčius.

Po varžybų kalbintas Lietuvos rinktinės treneris teigė, kad yra labai nepatenkintas abiejų kėlinių pradžiomis. Paklaustas, ką mano apie Kosovo rinktinę, Artūras Juškėnas teigė, kad šiuo metu Europoje visi moka žaisti rankinį ir Kosovas yra puikus to pavyzdys.

Abi ekipos per rungtynes metė po penkis septynių metrų baudinius. Kosovo ekipa realizavo visus, lietuviai – keturis. Tuo metu pašalinimų lietuviai sulaukė dvigubai daugiau nei varžovai. Šešios nuobaudos prieš tris.

Komandos treneriui A. Juškėnui prieš ateinančias rungtynes nerimą turėtų kelti prasta gynyba antrajame kėlinyje, kuomet varžovai pelnė 18 įvarčių.

Primename, kad sekmadienį Lietuvos rinktinė žais itin svarbias antrąsias grupės rungtynes su bosniais. Rungtynės vyks Kauno sporto halėje 18:00.

Palikite atsiliepimą