Pirmasis rinktinės varžovas – Kosovas

Lietuvos rankinio rinktinė sekmadienį susirinko į pirmąją treniruotę ir ruošiasi artėjančioms atrankos į pasaulio čempionatą, kuris 2017 m. vyks Prancūzijoje, kovoms. Pirmojoje grupėje kovas pradėsiantys lietuviai neslepia ambicijų kovoti dėl pirmosios vietos ir patekimo į kitą atrankos etapą.

Vienoje grupėje su Slovakija, Kosovu bei Bosnija ir Hercegovina esantys Lietuvos rankininkai pirmąsias rungtynes žais išvykoje  trečiadienį, kur surems ginklus su Kosovo rinktine. Sekmadienį jų jau lauks rungtynės Kaune – sporto halėje laukia susitikimas su Bosnija ir Hercegovina. Su pastarąja ekipa teko susidurti atrankos į 2016 m. Europos čempionatą grupės varžybose. Tuomet komandos pasidalino po pergalę namuose.

Kalbėdamas apie pirmąjį varžovą, komandos vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas teigė, kad pasiruošimas dvikovai su Kosovu vyko pakankamai sklandžiai, nors ir yra šiokių tokių abejonių. Tai, kad Kosovas neseniai prisijungė prie tarptautinės rankinio šeimos, netapo didele problema analizuojant jų žaidimą, vis tik varžovus treneriui norėtųsi pažinoti geriau.

„Vaizdinės medžiagos su jų žaidimu turim tikrai daug. Rungtynės su australais, estais, rumunais. Estai su jais žaidė rankinyje mažiau pasiekusių šalių žaidynėse (IHF Emerging nations). Ten Kosovas įveikė Estiją, bet tai nebuvo Estijos rinktinė. Informacijos trūkumu negaliu skųstis, tik tiek, kad nepažįstu nei vieno žaidėjo“, – varžovų analizės esminius niuansus vardina A. Juškėnas.

Treneris neslėpė, kad šiek tiek prisibijo šio nepažįstamo varžovo ir išskyrė varžovų stipriąsias ir silpnąsias puses.

„Stipriosios pusės – mentalitetas, žaidimas namie, balkaniškas kraujas, jeigu jis užverda, jie gali padaryti bet ką. Silpnoji pusė – nemanau, kad jų patirtis didesnė negu mūsų. Žinoma, nebėra rinktinių, kurias būtų galima tikėtis lengvai nugalėti. Kosove įtampa dėl vietinių sirgalių tikrai bus nemaža. Norisi sakyti, kad mūsų komanda nėra jauna ir susitvarkys“, – savo auklėtinių pergale sudėtingoje išvykoje tiki A. Juškėnas.

Lietuvos rinktinėje negalės žaisti čempionų lygoje rungtyniaujantis, bet traumą patyręs Adenas Malašinskas. Treneris būtent šio rankininko netektį vertina, kaip didžiausią nuostolį, juolab, kad A. Malašinskas buvo pasiekęs tikrai gerą sportinę formą. „Visas kitas netektis, daugiau ar mažiau, „užglaistėm“, o Aidenas lygiavertės pamainos neturi“, – reziumavo komandos vairininkas.

Šiandien komanda surengė rytinę treniruotę, o po pietų išskrenda į Kosovą.

Rankinis.lt informacija

Palikite atsiliepimą