Klaipėdos rankininkų žinutė: „Vyrų sveikata yra svarbu“

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai visą lapkritį traukė sirgalių ir varžovų dėmesį vienu išvaizdos pasikeitimu – didžioji komandos dalis užsiaugino ūsus. Šis sportininkų sprendimas suteikė progą ir pajuokauti, ir sykiu atkreipti dėmesį į svarbias problemas.

Jau ne pirmus metus Klaipėdos “Dragūno” žaidėjai prisijungia prie pasaulinės iniciatyvos “No Shave November”, Lietuvoje dar žinomos “Barzdoto lapkričio” pavadinimu.

Šia akcija siekiama atkreipti dėmesį į vyrų sveikatą – sergamumą prostatos, sėklidžių vėžiu, emocinę sveikatą, taip pat į savižudybių prevenciją, paskatinti vyrus labiau rūpintis savimi.

Akcijos simboliu pasirinkti ūsai, tad klubo sportininkai kasmet lapkritį neskuta ūsų, kai kurie – ir barzdos. Yra buvę, kad po lapkričio akcijos barzda tapo nuolatine kai kurių žaidėjų stiliaus detale.

Dalyvavimas šioje akcijoje visiškai savanoriškas, tad ypač džiugu, kad šiemet prisijungė net 11 klubo narių: vyr. treneris Gintaras Cibulskis, žaidėjai Arvydas Bučius, Benediktas Pakalniškis, Gytis Šmantauskas, Laurynas Simonavičius, Mykolas Lapiniauskas, Vaidotas Šlinkšis, bei visi keturi komandos legionieriai iš Ukrainos – Daniil Plakhotin, Ihor Odinokov, Maksim Lobchuk ir Vladislav Korzhuk.

„Tai prasidėjo, atrodo, prieš trejus metus. Tuo metu komandoje žaidęs Benas Butkus užvirė šitą katilą ir taip jau keletą metų prisijungiame prie tokios akcijos.

Šiais metais iniciatorius buvau aš. Dar prieš mėnesį visus komandos žaidėjus perspėjau, kad artėja toks mėnuo ir paraginau prisidėti bei sąžiningai laikytis pagrindinio principo.

Labiausiai ūsai augo man, jaunimui šiek tiek sunkiau sekėsi, bet džiaugiuosi, kad jie nepasidavė“, – su šypsena pasakojo „Dragūno“ komandos kapitonas Arvydas Bučius.

Kapitonas pasakojo, kad žaidėjai sulaukė įvairių aplinkinių reakcijų, tačiau daugiausia – pozityvių.

„Su šypsenomis klausdavo, ką mes čia sugalvojom, kodėl auginame ūsus. Buvo keista, kad daugelis nežinojo, kad lapkričio mėnesį vyksta tokia pasaulinė akcija, tad supažindinome tikrai ne vieną. Aišku, sulaukėme ir įvairių pravardžių, ypač aš. Mane vadino ir mačo, ir Eskobaru“, – juokėsi tankius ūsus per kelias savaites užsiželdinęs A. Bučius.

Komandos kapitonas šmaikštavo, kad jaunesni žaidėjai su ūsais atrodo tiesiog vyresni, o vyresniuosius ūsai jau sendina.

„Aš pats sakiau, kad vos baigsis lapkritis, mano ūsų neliks, nes prideda metelių, kurių man ir taip yra nemažai. Kai kurie komandos draugai planuoja ūsus pasilikti, kai kurie sakė, kad nelabai gražiai auga, tad nusiskus. Kiekvienas priims sprendimą pagal save“, – kalbėjo A. Bučius.

Pasak jo, palaikymas šiai iniciatyvai jau prigijo „Dragūno“ komandoje ir tikimasi šią tradiciją išlaikyti ir toliau.

„Sieksime būti pavyzdžiu. Galbūt ateityje ir kitos Lietuvos vyrų rankinio komandos prisijungs ir kartu parodysime, kad vyrų sveikata yra svarbu ir reikia į tai atkreipti dėmesį“, – pabrėžė Klaipėdos „Dragūno“ atstovas.