Pirmose Europos taurės rungtynėse nusileista serbams

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai nesėkme pradėjo Europos taurės turnyrą. Rungtynėse namuose šeštadienį rezultatu 24:30 (12:16) nusileista varžovams iš Serbijos – Pančevo „Dinamo“.

Greitu žaidimu prasidėjusiose rungtynėse abiems komandos nepavyko atsiplėšti didesniu skirtumu, tačiau iki pirmojo kėlinio pabaigos svečiai iš Serbijos susikūrė keturių įvarčių pranašumą.

Antroje rungtynių pusėje buvo nelengva stabdyti įsibėgėjusius serbus. Antrajam kėliniui einant į pabaigą „Dinamo“ vienu metu turėjo 8 įvarčių pranašumą – 29:21.

„Dragūno“ žaidėjai bandė atsitiesti, pelnydami tris įvarčius iš eilės, tačiau labiau priartėti nebeužteko laiko.

„Dragūnui“ 13 įvarčių pelnė Mykolas Lapiniauskas, 5 – Laurynas Simonavičius, po 2 pridėjo Daniil Plakhotin ir Ramojus Mažrimas, po 1 – Vladislav Korzhuk ir Tomas Drakšas.

„Dinamo“ ekipoje 7 įvarčius įmetė Uroš Pavlovic, 5 – Danilo Radovic, 4 – Marko Perovic, 3 pelnė Nikola Stamenkovic, po 2 – Veljko Cabrilo, Milan Golubovic, Miloš Kostadinovic ir Stefan Sunajko, po 1 – Nemanja Marjanovic, Borisz Dornyei ir Aleksa Miločevic.

„Žaidimo pradžia buvo vangi, matėsi, kad vyrai stresavo. Man norėjosi, kad žaidimas būtų greitesnis. 

Varžovai per daug nenustebino. Komanda sudaryta iš pakankamai patyrusių ir jaunų žaidėjų. Aišku, žaidėjų meistriškumas truputį skiriasi, nieko nepadarysi.

Rezultatas – minus šeši įvarčiai. Na, niekas dar neprarasta. Esame sportininkai, turime galvoti apie pozityvą. Jei važiuosime su mintimis apie pralaimėjimą, tada gal geriau visai nevažiuoti, būtų pigiau…“, komentavo „Dragūno“ vyr. treneris Gintaras Cibulskis. 

Atsakomosios rungtynės Serbijoje vyks po savaitės, rugsėjo 17 d.

„Analizuosime vaizdo įrašą, žaidėjų padarytas klaidas. Klaidų buvo panašiai ir gynyboje, ir puolime. Gynyboje pastovėjome taip „minkštai“, iš kai kurių žaidėjų tikėjausi daugiau indėlio gynyboje, bet kažkodėl nepavyko.

Aktyvi gynyba šiek tiek padėjo, bet buvo labai daug klaidų puolime. 

Dvejopi jausmai, nesinori pykti, bet, kita vertus, negalima visada visko nurašyti jaunumui. Bandysime spręsti savo problemas“, – sakė G. Cibulskis.

Sykiu komandos vyr. treneris dėkojo gausiai susirinkusiems žiūrovams.

„Labai ačiū žiūrovams, palaikymas buvo puikus, tiesiog širdis dainuoja, kad pagaliau tribūnos vėl pildosi. Gaila, kad negalėjome atsidėkoti jiems pergale, bet tikrai buvo daug gražių epizodų, o pergalę tikimės padovanoti kitą kartą“, – kalbėjo G. Cibulskis.