„Dragūno“ rankininkai sezoną pradės kova dėl trofėjaus

Reprezentacinė Klaipėdos rankinio klubo „Dragūnas“ vyrų komanda šį savaitgalį oficialiai pradės naująjį rankinio sezoną. Sostinėje laukia dvikova dėl pirmojo sezono trofėjaus – Lietuvos rankinio federacijos Supertaurės.

Artėjant sezono pradžiai apie komandos komplektaciją, kylančius iššūkius ir naujo sezono tikslus – pokalbis su komandos vadovais.

Daug pasikeitimų

Praėjusio sezono pabaiga ir tarpsezonis „Dragūnui“ atnešė daug pasikeitimų komandos sudėtyje – pasitraukė septyni žaidėjai.

Dalis žaidėjų, įskaitant ir komandos lyderius, nusprendė tęsti karjerą užsienyje, keletas rankinio atsisakė dėl mokslų ar darbo.

Didžiausia klubo netektimi „Dragūno“ pirmininkas Artūras Juškėnas įvardijo ilgametį linijos žaidėją Beną Butkų, kuris karjerą tęs Vokietijos klube.

„Tai turbūt didžiausia netektis, bet jis išėjo žaisti į stipresnį klubą aukštesniame lygyje, mes tuo didžiuojamės“, – sakė A. Juškėnas.

Komandą paliko ir du ukrainiečiai. Danylo Hlushak atstovaus Lenkijos, Seyed Navid Naghavialhosseini – Italijos klubams.

A. Juškėno nuomone, tai įrodo, kad Klaipėdos rankinio mokykla yra pajėgi paruošti žaidėjus sėkmingai karjerai stipriuose Europos rankinio čempionatuose.

Netikėtumu tapo dviejų perspektyvių žaidėjų, Manto Stankaičio ir Roko Palskio, sprendimai baigti karjerą.

A. Juškėnas apgailestavo, kad sparčiai tobulėję sportininkai priėmė tokį sprendimą, tačiau pripažino, kad kol Lietuvoje rankininkai bus priversti rinktis dar sporto ir darbo, rankinio klubai neteks daug perspektyvių ir talentingų žaidėjų.

Rankinį taip pat paliko talentingas jaunas žaidėjas Edvinas Aidukonis, sieksiantis mokslų ir karjeros kitoje srityje, nebežais Justas Čimbaras.

Pasak A. Juškėno, atsivėrusias skyles komandos sudėtyje pildo sėkmingai Europos U18 čempionate pasirodę trenerės Auksuolės Stropienės auklėtiniai.

Į komandos gretas įsiliejo keturi jauni „Viesulo“ sporto centre ugdomi klaipėdiečiai: Ramojus Mažrimas, broliai Justas ir Paulius Čėsnos ir Edvinas Bručkus.

Praėjusį sezoną „Dragūne“ jau žaidė tos pačios kartos rankininkas Tomas Drakšas, kuris komandoje jau pasižymėjo ir jam tenka nemažai atsakomybės.

„Smagu, kad turime čia, Klaipėdoje, augančių rankinio talentų, bet, žinoma, jų laukia dar labai daug darbo ir treniruočių“, – akcentavo A. Juškėnas.

Solidus pastiprinimas „Dragūnui“ – iš Islandijos į Lietuvą grįžęs dešiniojo pusiau krašto žaidėjas Gytis Šmantauskas.

Komandą papildė dar trys jauni linijos žaidėjai: kaunietis Vaidotas Šlinkšis, pasvalietis Vismantas Moderis ir iš Ukrainos atvykęs Vladyslav Korzhuk.

Klubas bandė išsikviesti dar vieną Ukrainos žaidėją, tačiau dėl besitęsiančio karo jis neišleidžiamas iš šalies.

„Norėdami sėkmingai žaisti Baltijos lygoje, turime pasipildyti dar keliais žaidėjais. Mums dar reikia mažiausiai dar dviejų žaidėjų“, – sakė A. Juškėnas.

Intensyvus pasiruošimas

„Dragūnas“ pasiruošimą naujam sezonui pradėjo liepos mėnesį, o visą rugpjūtį vyko intensyvios treniruotės bei įvairūs turnyrai.

Klaipėdos vykusiame tradiciniame tarptautiniame pulkininkui leitenantui Rimantui Baltušiui atminti skirtame rankinio turnyre komanda pirmą kartą žaidė kartu, tačiau neturėjo jaunų žaidėjų, kurie tuo metu atstovavo Lietuvai Europos čempionate.

„Teko ieškoti išeities iš padėtis, teko linijos žaidėjus statyti į kitas pozicijas, buvo eksperimentinė sudėtis“, – pripažino komandos vyr. treneris Gintaras Cibulskis.

Vėliau dar dalyvauta Estijoje vykusiame Polvos taurės turnyre ir Alytuje vykusiame Jono Jonuškos atminimo turnyre – abiejuose turnyruose užimta trečioji vieta.

„Turnyrai atskleidė, kokių trūkumų turime, tačiau taip pat pamačiau ir keletą pliusų. Pasiruošimo metu dažniausiai matoma daugiau minusų, bet tai gerai, nes žinome, kur sezono metu reikia tobulėti. Manau, geriau tuos minusus pastebėti dar prieš prasidedant sezonui“, – kalbėjo G. Cibulskis.

Jis džiaugėsi, kad jaunimas labai stengiasi, drąsiai žengia į aikštelę kovoti. Svarbiausia, kad jiems nedingtų motyvacija.

Sieks pirmojo trofėjaus

Šį savaitgalį „Dragūnas“ sieks pirmojo sezono trofėjaus. Vilniuje vyks Lietuvos rankinio federacijos Supertaurės dvikova, kurioje Klaipėdos komanda susitiks su praėjusio sezono Lietuvos čempionais VHC „Šviesa“.

Su „Šviesos“ rankininkais dragūniečiai jau susitiko turnyre Alytuje. Susitikimą rezultatu 24:14 (16:7) laimėjo „Dragūnas“.

„Matome, kad ir pas juos yra pasikeitimų komandos sudėtyje, ir jie turi šiokių tokių problemėlių“, – apie pirmąjį įspūdį sakė G. Cibulskis.

Supertaurės rungtynes šeštadienį nuo 14 val. tiesiogiai transliuos Sport1 kanalas.

Jau kitą savaitgalį, rugsėjo 10 d., „Dragūnas“ namuose pradės Europos taurės turnyrą – priims Pančevo „Dinamo“ komandą (Serbija).

Taip pat rugsėjį turėtų startuoti ir Baltijos rankinio čempionatas, kuriame varžysis stipriausi Lietuvos, Latvijos ir Estijos klubai.

„Mūsų tikslai nesikeičia jau daug metų. Siekiame laimėti Supertaurę, LRF taurę, tapti šalies čempionais ir patekti į Baltijos rankinio lygos finalo ketvertą“, – pabrėžė A. Juškėnas.