Nepavyko pakartoti sėkmės Baltijos lygoje – „Dragūnas“ krito pusfinalyje

Baltijos rankinio lygoje (BHL) nepasikartos praėjusio sezono scenarijus. Praėjusiais metais finale kovojo Klaipėdos „Dragūno“ ir Vilniaus „Šviesos“ rankininkai. Tačiau šį sezoną finalininkai jau pusfinalyje turėjo pripažinti Estijos komandų pranašumą. Lietuvos ekipos sekmadienį kovos dėl bronzos medalių.

Reguliariojo sezono nugalėtojas ir finalinio ketverto šeimininkas „Viljandi“ klubas 30:26 įveikė BHL čempiono titulą praradusį Klaipėdos „Dragūną“. Klaipėdiečius į priekį vedė 8 įvarčius pelnęs ukrainietis Danylo Hlušakas. 4 įvarčius surinko Laurynas Simonavičius.

„Koją pakišo mūsų jaunatviškas maksimalizmas. Kai kuriose situacijose labai jautėsi patirties trūkumas. Kai reikia pasirinkti vieną variantą iš kelių, neretai pasirinkome patį blogiausią. Kur reikėjo šaltų nervų – realizuoti 7 metrų baudinį, ar atlikti tikslų lemiamą perdavimą, padarėme jaunatviškų klaidų, o jų varžovas neatleido. Bet noriu pagirti savo komandą, kuri davė gerą kovą lygos favoritams. Patampėme favoritams nervus, bet to neužteko pergalei pasiekti“, – teigė „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

Sekmadienį 13.00 val. „Dragūno“ ir „Šviesos“ rankininkai kovos dėl bronzos medalių.

„Kova dėl bronzos bus principinė, nes „Dragūnas“ su „Šviesa“ jau ne vieną sezoną kovojam dėl apdovanojimų tiek Lietuvos čempionate, tiek Baltijos lygoje. Žaidėjai supranta medalių svarbą ir tikrai nesinori tokį kelią atvažiavus, namo grįžti be medalių“, – tvirtino G. Cibulskis.

„Nors po pralaimėjimo pusfinalyje jaučiasi nusivylimas, bet žaidėjai jau apkalbėjome, kad jokiu būdu nenorime likti ketvirtoje vietoje. Ne tam atidavėm tiek jėgų, ruošdamiesi lemiamoms kovoms visus aštuonis mėnesius. Kibsime į kovą ir privalome namo grįžti bent su bronza“, – atkaklią kovą žadėjo „Šviesos“ rankininkas V. Drabavičius.