Baltijos rankinio lygos finišo tiesioji: Klaipėdos „Dragūnas“ savaitgalį sieks apginti titulą

Penktadienį po darbų Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai išvyks į Estiją – Viljandžio mieste vyks Baltijos rankinio lygos finalo ketverto rungtynės. Čempionų titulą ginsianti Klaipėdos ekipa tikisi į Lietuvą grįžti ne tuščiomis.

Prieš svarbiausias Baltijos rankinio lygos kovas mintimis dalijasi „Dragūno“ vyr. treneris Gintaras Cibulskis.

Koks buvo šis Baltijos rankinio lygos sezonas? Kaip pavyko įsibėgėti, koks buvo kelias iki finalo ketverto?

Įsibėgėjimas buvo nelengvas, manau, kaip ir visoms kitoms komandoms. Sezonas buvo banguotas, bet, manau, ne tik mums. Turnyrinėje lentelėje buvo daug pasikeitimų ir iki pat reguliaraus sezono pbaigos nebuvo aiškios visos finalinio ketverto dalyvės. Vis dėlto tai buvo labai įdomus čempionatas, nes nebuvo aišku, kas kurią vietą užims. Buvo intriguojančios kovos, daug lygiaverčių varžovų rungtynių.

Buvo tikrai įdomu žaisti, vyko atkaklios kovos ir namuose, ir išvykoje. Manau, toks įdomus sezonas tikrai į naudą mūsų komandos jaunimui.

Su kokia nuotaika išvyksite į Viljandį? Ar jaučiatės pasiruošę maksimaliai, kiek buvo galima pasiruošti?

Nuotaikos gana geros. Esame pailsėję, nes dabar neturėjome rungtynių. Kiek galėjome, tiek pasiruošėme, laiko buvo nemažai. Ruošėmės sporto salėje, rankinio salėje, turėjome treniruotę ir Klaipėdos irklavimo centre su treneriu Tadu Katlioriumi, paįvairinome pasiruošimą. Norėjome pabandyti sportuoti ir lauke, bet esant permainingiems orams ir dėl labai skirtingų dangų treniruotėse nenorėjome rizikuoti. Esame nusiteikę kovingai ir važiuosime į Baltijos rankinio lygos šventę raškyti viso sezono darbo vaisių. 

Pusfinalyje laukia finalo ketverto šeimininkai – Viljandžio komanda. Ar nebus sunku psichologiškai, žinant, kad jie turės savos arenos pranašumą?

Manau, kad neturėtų būti. Galbūt Viljandžio komandai bus didesnis psichologinis išbandymas, nes jie pirmą kartą organizuoja tokį renginį ir jiems savų sirgalių akivaizdoje bus labai svarbu laimėti. O mūsų jauna komanda jokių organizacinių rūpesčių šiais metais neturi ir bandysime kibti estams į atlapus. Šį sezoną jau dalyvavome LRF taurės finalo ketverte „Švyturio“ arenoje, tai mūsų jaunų žaidėjų neturėtų gąsdinti laukiantis finalo ketverto renginys. Manau, kad jaunimas turėtų susitvarkyti.

Kaip galima įvertinti pusfinalio varžovus – „Viljandi“ HC?

Varžovas žinomas. Jie turi kelis vyresnius žaidėjus ir jaunų žaidėjų. Tai tikrai stipri komanda, kuri derina patirtį ir jaunystę, turi netrumpą atsarginį suoliuką. Jų komandinis mechanizmas veikia tikrai neblogai. Analizavome jų žaidimo taktikas tiek puolime, tiek gynyboje. Tai gera komanda, su kuria bus įdomu žaisti.

Koks bus svarbiausias uždavinys žaidžiant pusfinalyje?

Akcentuosime greitą žaidimą – turime žaisti greitą, veržlų rankinį. Tai turi būti mūsų atakų pagrindas. Dėl patirtos traumos mums negalės padėti Seyd Navid Naghavialhosseini, bet į aikštelę sugrįžo skausmus gydęsis Rokas Palskys.

Ar prieš pusfinalio rungtynes Estijoje planuojate treniruotę?

Išvažiuosime penktadienį vakare, po darbo, dėl to neturėsime galimybės surengti treniruotės nuvykus į Estiją. Žinoma, būtų smagu, jei galėtume nuvykti anksčiau, pasitreniruoti, išbandyti areną. Planuojame, kad Viljandį pasieksime naktį iš penktadienio į šeštadienį, galbūt būsime apie vidurnaktį. Pailsėsime, išsimiegosime ir kitą dieną važiuosime tiesiai į rungtynes.

Sekmadienį vyks kovos dėl bronzos ir aukso. Ką tikitės parvežti į Klaipėdą?

Norisi medalių. Žinoma, labiausiai norėtųsi aukščiausios prabos, bet tikrai džiaugsimės bet kuriais medaliais.

 

Rungtynių tvarkaraštis

Pusfinaliai (balandžio 23 d.):

15 val. „Viljandi“HC – Klaipėdos „Dragūnas“

17.30 val. Polva „Serviti“ – Vilniaus VHC „Šviesa“

Finalai (balandžio 24 d.):

13 val. dėl 3 vietos

15.30 val. dėl 1 vietos

Visas rungtynes bus galima stebėti tiesiogiai „Baltic Handball League“ „Youtube“ kanale.