Klaipėdos „Viesulo“ sporto centro rankininkai – stipriausi Lietuvoje

Jaunieji Klaipėdos „Viesulo“ sporto centro rankininkai sekmadienį Alytuje tapo Lietuvos jaunimo U19 čempionais.

Trenerės Auksuolės Stropienės auklėtiniai šeštadienį pusfinalyje rezultatu 41:33 (22:14) nugalėjo Panevėžio R. Sargūno sporto gimnazijos/SC komandą, o sekmadienį finale rezultatu 36:34 (18:15) nukovė Vilniaus SM „Tauras“ komandą.

„Aikštelėje atidavėme viską ir pasiėmėme auksą, bet kelias iki jo buvo nelengvas. Visą čempionatą žaidėme be pagrindinių žaidėjų, mus buvo stipriai išblaškęs kovidas. Sunkiai rinkome taškus, bet ėjome link finalo“, – po pergalingo savaitgalio sakė trenerė A. Stropienė.

Trenerė apgailestavo, kad šį sezoną nepavyko iškovoti U19 LRF taurės, tačiau čempionato auksas atpirko tą apmaudą.

„Tiek pusfinalis, tiek finalas buvo nelengvi, bet vaikinai tikrai stengėsi. Nė vienas nesijautė atsarginiu, buvo be galo vieningi, puikiai dirbo gynyboje. Iš tiesų pateisino posakį „Vienas už visus ir visi už vieną“. Pavyko įgyvendinti mūsų svajonę – finale laimėti prieš stiprią Vilniaus komandą“, – auklėtinių pasirodymu džiaugėsi A. Stropienė.

Trenerė taip pat pagyrė į pergales komandą vedusius lyderius.

„Komandos kapitono pareigas perėmęs Ramojus Mažrimas į jas žiūri labai atsakingai, stengiasi visus užvesti. Tomas Drakšas, kuris šeštadienį prieš pusfinalį dar žaidė ir Baltijos rankinio lygos rungtynėse Kaune „Dragūno“ sudėtyje, buvo mūsų greitų atakų organizatorius ir lyderis.

Edvinas Bručkus, Nojus Vaičikauskas sužaidė vienas geriausių savo rungtynių, labai stengėsi Matas Kairys. Reinartas Pašilis vartuose stovėjo tiesiog nuostabiai, maloniai nustebino Justas Čėsna – visiems buvo netikėta, kad dviejų metrų ūgio žaidėjas metė įvarčius su kūlvirsčiu.

Visų išvardinti net nepavyks, tačiau prie pergalės prisidėjo kiekvienas žaidėjas, net jei ir nepelnė įvarčių. Pagaliau buvome visa komanda ir galėjome parodyti, ką iš tikrųjų sugebame“, – pabrėžė A. Stropienė.

Auksą iškovojusios komandos branduolį sudarantys jaunieji rankininkai savo amžiaus grupės lyderiais tampa ne pirmą kartą.
Didžioji dalis komandos žaidėjų ankstesniais metais yra tapę U15 čempionais, U17 vicečempionais.

A. Stropienė dėkojo „Viesulo“ sporto centro bendruomenei – vadovams už paramą ir palaikymą dalyvaujant čempionate, o visiems rankinio treneriams už pagalbą ruošiant žaidėjus, kviečiant juos žaisti su vyresniais rankininkais rinktinėse, už galimybę išbandyti jėgas pagrindinėje „Dragūno“ komandoje. Tai, pasak trenerės, didina meistriškumą, motyvaciją ir skatina toliau siekti sporto aukštumų.