Laurynas Simonavičius: „Buvome išalkę rankinio“

Šeštadienį Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai savų sirgalių akivaizdoje Baltijos rankinio lygos rungtynėse nukovė estus „Raasiku/Mistra“. Klaipėdos komanda rungtynes laimėjo rezultatu 38:27 (16:9).

Klaipėdos komandą į pergalę vedė 8 įvarčius pelnęs Laurynas Simonavičius, 6 (3 iš 7 m) įmetė Mykolas Lapiniauskas, po 5 pelnė Arvydas Bučius, Danylo Hlushak, Tomas Drakšas (2 iš 7 m) ir Daniil Plakhotin, 2 – Seyed Navid Naghavialhosseini, po 1 pridėjo Rokas Palskys, Maksim Lobchuk, Justas Čimbaras ir Benas Butkus.

Estų ekipoje išsiskyrė po 5 įvarčius pelnę Jurii Sokorovich, Markus Kask ir Vladyslav Naumenko (1 iš 7 m).

„Pergalė visada yra džiugu, tokio rezultato ir tikėjausi. Varžovai atvažiavo nepilnos sudėties, juos išretino koronavirusas, buvo nemažai žaidėjų iš jų antros komandos. Jėgos nebuvo lygios, bet mes taip pat ką tik sugrįžę po ligų. Dar kai kurie persirgę žaidėjai turi kvėpavimo problemų ir jiems sunkiau žaisti. Džiaugiuosi, kad po apendicito sveiksta Rokas Palskys, kurį jau galėjau šiek tiek išleisti į aikštelę“, – sakė „Dragūno“ strategas Gintaras Cibulskis.

Rezultatyviausias „Dragūno“ žaidėjas Laurynas Simonavičius akcentavo, kad komanda buvo pasiilgusi rankinio.

„Sugrįžti ir treniruotis sekėsi sunkokai, nes daugiau nei pusė žaidėjų sirgo ir prie tų, kurie nesirgo, prisijungė tik šią savaitę. Atsigauti, sugrįžti į žaidimą buvo nelengva. Visi kartu nesportavome beveik pusantro mėnesio, jaučiamės lyg grįžę po vasaros atostogų. Bet visi buvome išalkę rankinio, pasiilgę žaidimo, rungtynėse šeštadienį buvome užsivedę, buvo daug emocijų. Esame nusiteikę pergalėms ir kitose rungtynėse, kurios mūsų laukia šį mėnesį“, – po rungtynių kalbėjo L. Simonavičius.

Vasaryje – per mažai dienų

G. Cibulskio teigimu, komanda stengiasi kuo greičiau atsigauti, grįžti į formą ir žingsniuoti toliau, nes visą vasarį suplanuotos rungtynės, kurios labai svarbios.

Kitą savaitgalį, vasario 12-13 d., išvykoje „Dragūnas“ žais nukeltas Baltijos rankinio lygos rungtynes su Alytaus „Varsa-Stronglasu“ ir suplanuotas rungtynes su Kauno „Granitu-Kariu“.

Vasario  19-20 d. namuose laukia Baltijos rankinio lygos susitikimai su latvių ekipomis „Latgols“ ir „Ogre“, o vasario 26-27 d. „Švyturio“ arenoje vyks „7bet“ LRF taurės finalo ketvertas.

„Vasaris labai įtemptas, kiekvieną savaitgalį suplanuotos rungtynės, o dar ketverios rungtynės buvo nukeltos. Reikia kažkaip padaryti, kad vasaris turėtų 40 dienų, kad viską spėtume“, – šmaikštavo G. Cibulskis.

Surimtėjęs „Dragūno“ vyr. treneris pabrėžė, kad atsipalaiduoti negalima.

„Negali būti jokio atsipalaidavimo, reikia taškų, kuriais negalime švaistytis. Turnyro lentelė tokia suspausta, kad po vieno pralaimėjimo galima kristi žemyn net keliomis pozicijomis. Kiekvienas taškas mums labai svarbus ir ruošiamės dėl jų kautis“, – sakė G. Cibulskis.