Seminare pasidalinta vertingomis žiniomis

2021 m. gruodžio 16 d. organizuotas gerosios patirties, įgytos kvalifikacijos kėlimo seminaruose, renginys, skirtas Klaipėdos m. sporto specialistams. Klaipėdos rankinio klubas „Dragūnas“, vykdydamas projektą „Sporto specialistų kvalifikacijos kėlimas siekiant skatinti jaunimo fizinio aktyvumo ugdymą“, sporto specialistams organizavo patirties pasidalijimo seminarą.

Seminaro metu treneris Artūras Juškėnas pasidalino patirtimi, įspūdžiais įgytais po kvalifikacijos kėlimo, stažavimosi Prancūzijos „Montpelier“ rankinio klube, būdais, kaip į aktyvią veiklą įtraukti jaunus sportininkus ir paskatinti būti aktyvius vyresnio amžiaus žmones. 

Akcentuotas įgytų žinių pritaikymo praktinėje klubo veikloje poveikis bei pateikti gerosios praktikos pavyzdžiai apie fizinio aktyvumo skatinimo būdus, vaikų ir jaunimo aktyvinimo metodus, profesionalios komandos veiklos organizavimą, sporto erdvių efektyvų panaudojimą.

Kineziterapeutas Šarūnas Jurkšys supažindino su traumomis ir jų prevencija, minkštųjų audinių skausmų sumažinimo galimybę naudojant sausos adatos terapiją (dry needling), papasakojo apie sausgyslių patologijas ir jų naujausius gydymo būdus, taip pat apie fascijų lavinimo svarbą bei supažindino su Maitland manualinės terapijos taikymo praktika klubo veikloje.

Kineziterapeutas, Klaipėdos valstybinės kolegijos Kineziterapijos katedros lektorius Martynas Ramanauskas supažindino su mokslu grįstomis fizinio aktyvumo gairėmis.

Seminare dalyvavo 15 dalyvių. Atsakyta į klausimus, diskutuota apie tai, kaip naujos žinios ir įgūdžiai sėkmingai taikomi fizinio aktyvumo užsiėmimuose. Tikimasi, kad seminaro dalyviai savo kasdieniniame darbe pasinaudos perimta gerąja praktika ir naujomis idėjomis.

 

 

 

 

 

 

 

Projektas „Sporto specialistų kvalifikacijos kėlimas siekiant skatinti jaunimo fizinio aktyvumo ugdymą“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra.