Sėkmingas „Dragūno“ savaitgalis Baltijos rankinio čempionate

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai savaitgalį vykusiose Baltijos rankinio lygos rungtynėse pasirodė puikiai – laimėjo du susitikimus su varžovais iš Estijos ir iškovojo keturis taškus.

Šeštadienį „Dragūnas“ savoje aikštelėje priėmė Polvos „Serviti“. Šį sezoną be pralaimėjimų žingsniavusi „Serviti“ ekipa pasibaigus pirmam kėliniui buvo priekyje, bet po atkaklios kovos antroje runtynių pusėje turėjo pripažinti „Dragūno“ pranašumą. Klaipėdos komanda laimėjo rezultatu 32:30 (15:18). Šiose rungtynėse į aikštelę išbėgo ir komandos trenerio pareigas einantis Gintaras Cibulskis.

„Dragūnui“ 10 įvarčių pelnė Tomas Drakšas, po 5 įmetė Danylo Hlushak ir Mykolas Lapiniauskas, po 4 – Laurynas Simonavičius ir Benas Butkus, 2 – Seyed Navid Naghavialhosseini, po 1 – Rokas Palskys ir Ignas Savičius.

„Serviti“ komandoje 8 kartus pasižymėjo Henri Sillaste, 5 – Carl-Eric Uibo, 4 – Hendrik Varul, 3 įmetė Sander Sarapuu, po 2 – Tonis Kase, Raiko Rudissaar ir Ulljo Pihus, po 1 – Kristjan Muuga, Mathias Rebane, Anatolii Chezlov ir Henri Hiiend.

Sekmadienį „Dragūnas“ taip pat namuose susigrūmė su dar viena pajėgia estų ekipa – HC „Kehra“. Pirmoje rungtynių pusėje ryškios persvaros nepavyko įgyti nė vienai komandai, tačiau po pertraukos savų sirgalių palaikomas „Dragūnas“ pabėgo į priekį ir šventė pergalę rezultatu 38:23 (16:14).

Šiose rungtynėse „Dragūno“ gretose rezultatyviausias buvo Daniil Plakhotin, pelnęs 7 įvarčius, 6 įmetė Mykolas Lapiniauskas, 5 – Benas Butkus, po 4 – Arvydas Bučius ir Tomas Drakšas, po 3 – Danylo Hlushak ir Ignas Savičius, po 2 – Rokas Palskys ir Orestas Biknius, po 1 – Seyed Navid Naghavialhosseini ir Maksim Lobchuk.

„Kehrai“ 8 įvarčius pelnė Danil Guimanov, 5 – Sigmar Seermann, 4 – Tanel Vilks, 2 – David Mamporia, po 1 pridėjo Kristofer Liedemann, Indrek Normak, Sergio-Silver Kreegimaa ir Kent Benstrom.

„Tikslas buvo namuose pasiimti keturis taškus, kurie mums labai svarbūs. Polvos komanda buvo aukšto kalibro, atvažiavo su ilgesniu suoliuku, bet pavyko susitvarkyti su savo demonais ir išplėšėme pergalę. Tiesą sakant, iki paskutinės minutės nežinojome, kas laimės, mes ar varžovai. Džiugu, kad laimėjome mes.

Sekmadienį pirmas kėlinys buvo nervingas, buvome tarsi nesavi, žaidėme kitaip nei buvome susitarę, buvo nesusikalbėjimo. Per pertrauką rūbinėje kalbėjome, kad tikrai esame stipresni ir negalime paleisti pergalės. Antrame kėlinyje žaidimas buvo visai kitoks, kovojome labai gerai, sumažinome klaidų skaičių puolime ir gynyboje ir viskas baigėsi gerai. Esu patenkintas vyrais, jų kova“, – po įtempto savaitgalio komentavo „Dragūno“ strategas Gintaras Cibulskis.

Jis juokavo, kad pirmą kartą šį sezoną išbėgus pažaisti kitą dieną teko prisiminti sportinį nuovargį. 

„Keistas jausmas, kai atbėgus į puolimą, centro žaidėjas klausia – „Treneri, ką darom?“ Tačiau buvo malonu ir tai, kad žiūrovai taip pat palaikė. Tai buvo pirmas kartas šį sezoną, kai išbėgau į aikštelę, bet galbūt ne paskutinis“, – juokėsi G. Cibulskis.

Kitą savaitgalį taip pat laukia Baltijos rankinio lygos kovos. Išvykoje suplanuotos rungtynės su dviem Latvijos ekipomis – HK „Ogre“ ir SK „Latgols Ludza“.

„Tai taip pat labai svarbios rungtynės. Tikslas yra toks pat – iškovoti keturis taškus, kas mums leistų pakilti į geresnę poziciją turnyro lentelėje. Iš vidurio pakiltume į viršų“, – pabrėžė G. Cibulskis.