Burtai Europos taurėje suvedė su slovakais

Antradienį Vienoje buvo ištraukti Europos rankinio federacijos (EHF) čempionatų burtai. Europos taurės turnyre dalyvausiančiam Klaipėdos „Dragūnui“ burtai lėmė susitikti su MŠK Považská Bystrica ekipa iš Slovakijos.

Europos taurėje dalyvaus 74 komandos iš 28 valstybių – net 23 komandomis daugiau nei praėjusį sezoną. Čempionatas vyks įprasta sistema, kai vienerias rungtynes komanda žaidžia namuose, o kitas – išvykoje.

Ištraukus burtus paaiškėjo, kad Klaipėdos „Dragūnas“ pirmąsias rungtynes spalio 16-17 d. žais namuose. Atsakomosios rungtynės vyks po savaitės Slovakijoje. 

MŠK Považská Bystrica praėjusį sezoną Europos taurėje žaidė su Kauno „Granitu-Kariu“, tad jau buvo proga pamatyti slovakų žaidimą. Vienerios rungtynės baigėsi lygiosiomis, kitas trimis įvarčiais laimėjo slovakai. Praėjusį sezoną ši ekipa Slovakijos čempionate užėmė antrąją vietą.

„Burtai “nenužudė”, galime tikėtis praeiti į kitą etapą. Viskas priklausys nuo to, kokią komandą surinksime ir kaip sužaisime. Su “Granitu” atrodė gera, normali komanda, su kuria galima gerai žaisti“, – burtus įvertino „Dragūno“ direktorius Artūras Juškėnas.

Vyriausiasis treneris Gintaras Cibulskis taip pat akcentavo, jog varžovas jau žinomas.

„Įkandamas varžovas ir ganėtinai stipriai įkandamas. Jų praėjusio sezono rezultatai rodo, kad kova bus tikrai nebloga. Turime daug šansų patekti į kitą etapą. Nėra ko bėdavotis, turime daugiau nei du mėnesius priešakyje, tikrai užteks laiko. Kai kurie net ir olimpinėms sugeba pasiruošti per tiek laiko“, – kalbėjo G. Cibulskis.

Dalis „Dragūno“ komandos šią savaitę pradeda ruoštis naujam sezonui, o nuo kitos savaitės jau turėtų treniruotis visi žaidėjai. 

„Truputį kortas sumaišė Gyčio Šmantausko išvykimas, bet netrukus prisijungs du ukrainiečiai žaidėjai. Taip pat naujajame sezone mūsų jaunimui teks aktyviau imtis veiksmų, gaus daugiau laiko aikštelėje“, – užsiminė komandos strategas.

Nuotrauka: TASR/Milan Kapusta