Europos taurės burtai – kitą savaitę

Paaiškėjo komandos, kurios ateinantį sezoną varžysis EHF Europos taurės turnyre. Lietuvai atstovaus trys vyrų ekipos: Klaipėdos „Dragūnas“, Vilniaus „Šviesa“ ir Kauno „Granitas-Karys“.

Europos taurėje dalyvaus 74 komandos iš 28 valstybių – net 23 komandomis daugiau nei praėjusį sezoną. Čempionatas vyks įprasta sistema, kai vienerias rungtynes komanda žaidžia namuose, o kitas – išvykoje.

Pirmame etape rugsėjo mėnesį kovas pradės 30 komandų, iš kurių 15 pateks į antrąjį etapą. Šiame etape startuos Kauno ekipa.

Antrasis etapas vyks spalio mėnesį, jame kausis 54 komandos. Tada rungtynes žais Klaipėdos ir Vilniaus ekipos, sieksiančios patekti į trečiąjį etapą. Įdomi detalė, kad sostinės ir uostamiesčio komandos bus skirtinguose krepšeliuose, tad išlieka teorinė galimybė, kad jos gali susitikti tarpusavyje.

Burtai bus traukiami kitą savaitę, liepos 20 d. Tada ir paaiškės, su kuo susikaus Klaipėdos rankininkai.

„Dragūno“ klubo direktorius Artūras Juškėnas teigė, kad vyrų komanda pasiruošimą naujam sezonui pradės liepos pabaigoje.

Šiuo metu sprendžiami komandos komplektacijos klausimai. Jau žinoma, kad komandai nebepadės legionierių karjeras pradedantys broliai Gabrielius ir Deividas Virbauskai, Gytis Šmantauskas. Dar keli komandos senbuviai nepateikė atsakymo, ar liks klube ateinančiam sezonui.

Peržiūrėti čempionato dalyvių sąrašą galite ČIA.