Ketvirtfinalio barjeras įveiktas be kluptelėjimų

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai šeštadienį Šiauliuose ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių įsirašė antrąjį laimėjimą ir žengė į Lietuvos rankinio lygos pusfinalį.

Pirmąsias rungtynes su Šiaulių „Dubysa“ trečiadienį namuose klaipėdiečiai laimėjo rezultatu 44:28 (23:13), šeštadienį šiauliečiai nugalėti rezultatu 43:32 (22:17).

„Sakyčiau, sekėsi gerai. Į aikštelę išėjome susikaupę, tik pirmame kėlinyje sunkiau sekėsi vartininkams. Kol kas neturime Benedikto Pakalniškio, kuris Baltijos lygos finale patyrė traumą, todėl vartus gynė jaunieji vartininkai Mantas Stankaitis ir Reinartas Pašilis. Jie pirmame kėlinyje šiek tiek nesusitvarkė, nors gynyba dirbo gerai, dėl to toks įdomus pirmojo kėlinio rezultatas. Antrame kėlinyje viskas buvo atvirkščiai – gynyba buvo prastesnė, bet puikus Manto žaidimas leido sužaisti atkarpą 11:1 ir pasiekti 15 įvarčių persvarą“, – trumpai rungtynes apžvelgė „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

„Dragūnui“ 7 įvarčius (1 iš 7 m) įmetė Lukas Juškėnas, po 6 – Danylo Hlushak, Mykolas Lapiniauskas ir Benas Butkus, 5 pridėjo Gabrielius Virbauskas, po 3 – Arvydas Bučius, Deividas Virbauskas ir Tomas Drakšas, 2 (1 iš 7 m) – Rokas Palskys, po 1 – Orestas Biknius ir Gytis Šmantauskas.

„Dubysos“ gretose rezultatyviausias buvo 9 įvarčius pelnęs Aivaras Budrys, 6 (1 iš 7 m) įmetė Ugnius Ivanovas, 5 – Tomas Baliutavičius, po 4 – Povilas Šalna ir Gedvinas Jocas, po 2 – Domantas Stripeika ir Justas Mielenis.

Pusfinalyje „Dragūnui“ teks susitikti su Alytaus „Varsa-Stronglasu“ arba Panevėžio „Grifu“. Šių komandų akistatoje pirmąją pergalę jau turi Alytaus komanda – 36:21. Jei panevėžiečiai nepateiks staigmenų, tikėtina, kad alytiškiai žengs į pusfinalį.

„Alytaus komanda demonstruoja tikrai gerą formą. Jų rungtynės su estais „Serviti“ Baltijos lygos finalo ketverte buvo aukšto lygio. Manau, bus rimta dvikova, kuriai reikia ruoštis“, – pabrėžė A. Juškėnas.

Kitame pusfinalyje susitiks Vilniaus „Šviesos“ ir HC „Utena“ poros nugalėtojas ir Kauno „Granito-Kario“ bei HC „Vilnius“ poros nugalėtojas. 

Pirmosios pusfinalių rungtynės suplanuotos gegužės 5 d.

Pasirengimą pusfinaliui šiek tiek koreguos Lietuvos vyrų rankinio rinktinės stovyklą, į kurią kitą savaitę išvyks net penki „Dragūno“ žaidėjai: Mykolas Lapiniauskas, Gytis Šmantauskas, Gabrielius Virbauskas, Deividas Virbauskas ir Lukas Juškėnas.