Sėkminga „Viesulo SC-Dragūno“ išvyka į Molėtus

Klaipėdos moterų rankinio komanda „Viesulo SC-Dragūnas“ iškovojo pergalę Molėtuose – rezultatu 35:30 (16:10) įveikta vietos SK „Molėtai“ ekipa.

Užtikrintai žaidusios klaipėdietės ėmė tolti nuo pat rungtynių pradžios ir kėlinį baigė pirmaudamos – 6:1, 11:5, 16:10.

Po pertraukos „Viesulo SC-Dragūnas“ žaidimą tęsė spurtu 7:0 ir atitolo jau dviženkliu skirtumu – 23:10. Tačiau aikštelės šeimininkės ėmė sparčiai vytis, išnaudodamos klaipėdiečių klaidas ir sumažindamos atsilikimą (25:17).

Likus dešimčiai minučių pajūrio rankininkės pirmavo 30:21, tačiau po kelių nerezultatyvių atakų ir realizuotų molėtiškių metimų skirtumas aptirpo iki 4-5 įvarčių. Vis dėlto pagreitį įgavusioms Molėtų rankininkėms laiko pasivyti varžoves jau nebeužteko ir klaipėdietės šventė pergalę rezultatu 35:30.

Statistika rodo, kad uostamiesčio rankininkės ne tik taikliau atakavo (62 proc. taiklumas), bet ir vartus užtikrintai gynė žaidžiančioji trenerė Jovita Mikalauskienė – atremta beveik 53 proc. priešininkių metimų.

Klaipėdos komandai po 6 įvarčius pelnė Mireta Rutytė, Dovilė Mižutytė ir Aušra Stroputė, po 4 – Skirmantė Pociūtė ir Austėja Rimkutė, po 3 – Fausta Abrutytė ir Samanta Klovaitė, 2 pridėjo Neda Gustytė, po 1 – Elizabeta Klapčiukaitė, Donata Mikaitytė ir Vanesa Grišmanauskaitė.

Molėtiškių gretose po 8 kartus pasižymėjo Ūla Šyvytė ir Ieva Podolskė, 5 – Viktorija Jančionytė, 3 įvarčius pelnė Lina Umbrasaitė, po 2 – Simona Laucevičienė, Monika Lastovskytė ir Ernesta Samarskytė.

Ši pergalė išsaugojo Klaipėdos ekipos viltis pakovoti dėl 4 vietos reguliariajame sezone. Nors jos šiuo metu užima 5 vietą ir 4 taškais atsilieka nuo Vilniaus SM „Tauro“, tačiau yra sužaidusios vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Kitos klaipėdiečių rungtynės laukia antradienį, kovo 9 dieną, Garliavoje su čempionato lyderėmis – „Cascada – HC Garliava SM“ komanda.