„Granito-Kario“ revanšas klaipėdiečiams

Šeštadienį Lietuvos rankinio lygos rungtynėse Kaune „Granitas-Karys“ atėmė pergalę iš Klaipėdos „Dragūno“ – 33:30 (14:17). Komandų susitikimas turėjo dvigubą vertę, nes rezultatas skaičiuojamas tiek Lietuvos rankinio lygoje, tiek Baltijos rankinio lygos čempionate.

„Dragūnas“ praėjusį savaitgalį iš „Granito“ paveržė LRF taurę. Tad kauniečiams motyvacija buvo dar didesnė. Nepaisant to, pirmąjį kėlinį „Dragūnas“ pradėjo spurtu ir tik kėlinio viduryje rezultatas buvo išlygintas (6:2, 9:9). Kurį laiką rezultatui nesvyrant nė į vieną pusę klaipėdiečiai sužaidė dar vieną sėkmingą atkarpą ir užbaigė kėlinį pirmaudami rezultatu 17:14.

Tačiau kauniečiams ši persvara nepatiko ir antrąjį kėlinį jie „Dragūnui“ pradėjo sparčiai lipti ant kulnų, kol kėlinio viduryje švieslentė vėl rodė lygų rezultatą 23:23. Einant paskutinėms antrojo kėlinio minutėms kauniečiai persvėrė rezultatą į savo pusę ir išplėšė pergalę rezultatu 33:30.

„Labai džiaugiamės pergale. Bandėme įgyvendinti tas pačias užduotis, kaip ir LRF taurėje, tačiau ten nepavyko, o čia siekėme revanšo. Buvo pora nesklandumų, tačiau pasiekti pergalę tai nesutrukdė“, – trumpai pakomentavo Kauno „Granito-Kario“ žaidėjas Vladas Tomkevičius.

„Sveikiname varžovus, greičiausiai jie labiau šiandien norėjo laimėti. Mums nepasisekė su gynyba, per daug praleidome įvarčių. O antrame kėlinyje mums nepadėjo vartininkas. Pirmąjį kėlinį pasirodė puikiai, o antrame visiškai nepadėjo. Tad ir turime rezultatą tokį, kokį turime. Tačiau čia problemos mūsų komandoje, jas išsispręsime ir eisime toliau“, – po rungtynių komandos pasirodymą apžvelgė Klaipėdos „Dragūno“ žaidžiantysis treneris Gintaras Cibulskis.

Kauno „Granitas-Karys“: Tadas Bučinskas ir Arminas Stankūnas – po 8, Matas Jurkevičius – 5, Martynas Giedraitis ir Karolis Grigas – po 3, Paulius Šarkauskas, Marius Kairys ir Mantas Sturonas – po 2.

Klaipėdos „Dragūnas“: Žanas Gabrielius Virbauskas – 7, Gytis Šmantauskas – 6, Deividas Virbauskas – 5, Lukas Juškėnas – 4, Danylo Hlushak ir Mykolas Lapiniauskas – po 3, Laurynas Simonavičius ir Rokas Palskys – po 1.