LRF taurės finale „Dragūnas“ grumsis su „Granitu-Kariu“

Šeštadienį Garliavoje vykusiose Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės pusfinalio rungtynėse Klaipėdos „Dragūnas“ po įtemptos kovos nugalėjo Vilniaus VHC „Šviesą“ rezultatu 34:32 (17:17) ir pateko į taurės finalą.

Įvartis į įvartį vykusios rungtynės nuo pirmų minučių žadėjo žiūrovams intriguojančią dvikovą. Pirmajame kėlinyje nė vienai komandai nepavyko atitolti daugiau nei trimis įvarčiais, o beveik visą kėlinio laiką komandas skyrė vos vienas įvartis arba rezultatas buvo lygus – 5:5, 8:8, 10:10, 16:15. Kėlinys ir baigėsi lygiosiomis 17:17.

Po pertraukos abi komandos toliau demonstravo greitą ir rezultatyvų žaidimą, tačiau susikurti atotrūkio vis tiek nė vienai ekipai nepavyko. Antrojo kėlinio viduryje šiek tiek į priekį išsiveržė „Dragūnas“ – 29:27.

Vis dėlto iki rungtynių pabaigos likus penkioms minutėms dar niekas nebuvo aišku – komandos kovojo dėl kiekvieno kamuolio ir aikštelės centimetro – 30:29, 32:31, 33:32.

Paskutinę rungtynių minutę kamuolys atiteko vienu įvarčiu pirmavusiam „Dragūnui“. Varžovų žaidėjas Šarūnas Ugianskis sutrukdė tinkamai įžaisti kamuolį iki rungtynių pabaigos likus vos keliolikai sekundžių, tad jam buvo parodyta raudona kortelė ir skirtas 7 metrų baudinys į „Šviesos“ vartus. Sėkmingai baudinį realizavęs Lukas Juškėnas įtvirtino Klaipėdos komandos pergalę dviejų įvarčių persvara – 34:32.

Gabrielius (kairėje) ir Deividas Virbauskai

„Dragūnui“ po 10 įvarčių pelnė Gabrielius ir Deividas Virbauskai, 5 (3 iš 7 m) pridėjo Lukas Juškėnas, 4 – Benas Butkus, 3 – Mykolas Lapiniauskas, 2 – Gytis Šmantauskas.

„Šviesos“ ekipoje 11 įvarčių įmetė Karolis Antanavičius, 4 – Tadas Rasakevičius, po 3 pelnė Laurynas Palevičius (1 iš 7 m), Rosvaldas Ramunis, Šarūnas Ugianskis ir Karolis Bliuvas (1 iš 7 m), po 2 – Skirmantas Plėta ir Valdas Drabavičius, 1 – Edmundas Pelėda.

Kitame pusfinalyje Kauno „Granitas-Karys“ taip pat po įtemptos kovos palaužė HC „Vilnių“ – 31:30 (15:12). 

„Rungtynių gale, manau, nebuvo gražus rankinis, nebuvo vieta tą gražų rankinį demonstruoti, reikėjo demonstruoti užtikrintą rankinį, tą darė ir varžovai, ir mes. Šįkart sėkmė nusišypsojo mums. Broliai Virbauskai yra pagrindiniai komandos žaidėjai ir tai, ką jie darė šiandien, jie turi daryti visą sezoną. Labai džiugu, kad Gabrielius antras rungtynes iš eilės grįžta ten, kur jo vieta, o šiandien dar prisijungė ir Deividas. Bet mums šiandien pritrūko drausmės puolime. Finale bus rimta ir didelė kova. „Granito“ žaidimas paremtas fizine jėga ir žaidimu vienas prieš vieną, o mūsų pagrindiniai žaidėjai šiandien tikrai stipriai „išsitaškė“. Manau, bus įdomu“, – komentavo „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Finalas tarp „Granito-Kario“ ir „Dragūno“ vyks sekmadienį 14 val., rungtynės bus tiesiogiai transliuojamos Sport1 kanalu.