“Dragūnas” kausis dėl pirmojo sezono trofėjaus

Klaipėdos “Dragūno” rankininkai trečiadienį iškovojo paskutinį kelialapį į Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės finalo ketvertą. Kadangi finalo ketvertas vyks jau šį savaitgalį, paskutinis jo dalyvis paaiškėjo ne po dvejų, o po vienerių rungtynių. 

Du kartus dėl koronaviruso nukeltose ketvirtfinalio rungtynėse su Alytaus “Varsa-Stronglasu” uostamiesčio ekipa susitiko neutralioje aikštelėje Garliavoje. Sėkmė lydėjo Klaipėdos atstovus – rungtynes “Dragūnas” laimėjo rezultatu 34:21 (19:11).

“Dragūnui” 9 įvarčius (8 iš 7 m) pelnė Lukas Juškėnas, 5 įmetė Danilas Hlushak, po 4 – Gabrielius Virbauskas ir Gytis Šmantauskas, po 3 – Laurynas Simonavičius ir Deividas Virbauskas, po 2 – Rokas Palskys ir Benas Butkus, po 1 – Arvydas Bučius ir Mykolas Lapiniauskas. 

“Varsai-Stronglasui” 5 įvarčius įmetė Edvinas Grėbliūnas, po 4 – Remigijus Čepulis ir Žygimantas Micevičius (1 iš 7 m), 3 pridėjo Tautvydas Petrušauskas, 2 – Gintautas Adamkevičius, po 1 – Eimantas Tumasonis, Ridas Čeginskas ir Karolis Jankauskas.

“Dragūno” vyr. treneris Artūras Juškėnas pabrėžė, kad rezultatas toli gražu neatspindi vaizdo aikštelėje. Nors matėsi, kad varžovams pasiruošti šioms rungtynėms sutrukdė koronavirusas, jie kovingai priešinosi ir klampino klaipėdiečių puolėjus.

“Pagal rezultatą laimėjome lengvai, bet žaidėme nelabai gerai. Pirmame kėlinyje nebuvo greito puolimo, greitų atakų, kas yra mūsų arkliukas. Pavyzdžiui, žaisdami su “Vilniumi”, per 26 greitas atakas įmetėme 21 įvartį. Šiandien, jei neklystu, buvo tik 3 ar 4 greitos atakos. Tai ne mūsų žaidimas. Taip, alytiškiai naudojo taktiką neleisti mūsų centro žaidėjams gauti kamuolio, bet mes esame per daug patyrę, kad tokia varžovų taktika mus išmuštų iš vėžių. Pusfinalio rungtynėms mums tokio žaidimo neužteks, turime jį gerinti”, – įspūdžiais po rungtynių dalijosi A. Juškėnas. 

Klaipėdos ekipos strategas pagyrė kai kuriuos auklėtinius – vartus stropiai saugojo Benediktas Pakalniškis, o labai solidžiu žaidimu nudžiugino Gabrielius Virbauskas.

“Šiandien Gabrieliaus žaidimas buvo brandus ir tikrai solidus, toks, kokį matydavome anksčiau, kokio vėl laukėme ir kokį tikimės matyti kiekvienose rungtynėse”, – vylėsi A. Juškėnas.

Alytiškių treneris Egidijus Petkevičius sakė, kad komandai buvo juoda diena.

“Blogai, nepasiruošę esame, dar buvo tokia juoda diena, nes daug neįmetėme, varžovų vartininkas puikiai žaidė. Savo žaidybinės formos dar neatgavome, toli gražu iki jos. Rungtynių pradžioje galbūt reagavome ne ten, kur turėjome, išsiderinome dėl pašalinių dalykų, o toliau viskas vyko lyg siūlo galą patraukus, viskas iširo ir vis blogėjo. Galima sakyti, kad tai blogiausios mūsų rungtynės per labai ilgą laiką”, – apgailestavo E. Petkevičius.

Taip pat Garliavoje vyksiančiame LRF taurės pusfinalyje šeštadienį 17 val. “Dragūnas” susitiks su Vilniaus VHC “Šviesa”. Kitame pusfinalyje susitiks HC “Vilnius” ir Kauno “Granitas-Karys”. Finalas vyks sekmadienį.