Nelengva „Dragūno“ pergalė šalies čempionate

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai iškovojo septintąją pergalę Lietuvos rankinio lygoje. Šeštadienį namų aikštelėje rezultatu 40:33 (18:18) nugalėta sostinės ekipa HC „Vilnius“.

Pirmoji rungtynių pusė buvo įtempta, nė viena komanda nesugebėjo išsiveržti į priekį didesniu nei 2 įvarčių skirtumu. Abi komandos stengėsi susikurti pranašumą, tačiau kėlinys baigėsi lygiosiomis – 18:18.

Antrajame kėlinyje toliau vyko kova dėl kiekvieno kamuolio ir bent minimalaus pranašumo. Lūžis rungtynių eigoje įvyko antrojo kėlinio viduryje, kai „Dragūnas“ ėmė krautis persvarą.

Sėkmingai kelias greitas atakas surengę uostamiesčio rankininkai sugebėjo atsiplėšti septyniais įvarčiais – 37:30. Iki rungtynių pabaigos likus kelioms minutėms komandos įmetė dar po tris įvarčius ir rungtynės baigėsi tokiu pat, septynių įvarčių, skirtumu – 40:33.

Rungtynėse debiutavo dar vienas komandos naujokas – iš Ukrainos atvykęs Danilas Hlušak (Danylo Hlushak).

„Dragūnui“ po 6 įvarčius pelnė Laurynas Simonavičius ir Gabrielius Virbauskas, po 5 įmetė Danylo Hlushak, Deividas Virbauskas, Lukas Juškėnas (1 iš 7 m) ir Benas Butkus, 4 pridėjo Mykolas Lapiniauskas, 3 – Gytis Šmantauskas, 1 – Rokas Palskys.

Vilniečių gretose rezultatyviausiai žaidė 9 įvarčius (2 iš 7 m) pelnęs Mindaugas Urbonas, po 8 įmetė Vaidas Drevinskas ir Martynas Žala, 4 – Martynas Lapinskas, po 2 – Robertas Skobas ir Arminas Milaknis.

Po rungtynių „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas kalbėjo, kad rungtynės nebuvo geros.

„Naujokų atvykimas šiek tiek išmuša iš pasiruošimo rungtynėms vėžių, nori to ar ne. Po pirmojo kėlinio buvo lygiosios, antrame kėlinyje irgi žaidimas nebuvo geras, turėjome problemų su vartais. Kaip bebūtų, pergalė yra pergalė“, – sakė A. Juškėnas.

„Dragūno“ žaidėjas Rokas Palskys komentavo, kad buvo kelti uždaviniai susitvarkyti gynyboje su varžovų linijos žaidėjais ir tolimais metimais. 

„Tai pavyko tik iš dalies. Pirmame kėlinyje neapsigynėme, varžovai daug metė nuo 6 metrų. Norėjome pirmame kėlinyje susikurti persvarą, bet tai nepavyko. Antrame kėlinyje pakeitėme gynybą, daugiau gynėmės vienas prieš vieną, geriau puolėme. Bet per rungtynes praleidome 33 įvarčius, tai yra daug. Pačios rungtynės nebuvo labai geros ir rezultatas neatspindi rungtynių eigos, kuri vyko įvartis į įvartį“, – sakė R. Palskys.

HC „Vilnius“ treneris Kęstutis Lapinskas apgailestavo, kad pritrūko žaidėjų ir jėgų.

„Važiavome laimėti, bet kelių žmonių neturėjome, nes neišleido iš darbo, keli yra traumuoti. Dėl to nebuvo keitimų, pavargo vyrai. Šiaip rungtynės vyko gerai, nepaisant kelių neįmestų įvarčių, intriga turėjo būti nebloga. Vyrai žaidė kovingai iki galo, dėl to neturiu jiems priekaištų, bet reikia, kad būtų visa komanda, tada galėsime priimti komandinius sprendimus. Dabar, tokia sudėtimi, septyniese, atlaikyti du kėlinius su tokia greita komanda kaip „Dragūnas“, yra nerealu“, – reziumavo varžovų strategas.