„Dragūno-Viesulo“ jaunimo pergalė I lygoje

Ketvirtadienio vakarą po nemenkos pertraukos vyko Lietuvos rankinio federacijos I lygos rungtynės. Pasvalyje vietos „Kurana-SM“ priėmė Klaipėdos „Dragūną-Viesulą“. Rungtynes rezultatu 37:31 (20:13) laimėjo visą rungtynių laiką dominavę uostamiesčio atstovai.

Pirmajame kėlinyje „Dragūno-Viesulo“ žaidėjai taikliai atakavo varžovų vartus ir gana greitai atitolo (9:3, 11:6, 15:8), o į pertrauką išėjo pirmaudami 7 įvarčiais – 20:13.

Antrame kėlinyje klaipėdiečiai toliau kontroliavo žaidimą (21:15, 24:17, 27:18, 30:21). Tačiau rungtynėms artėjant į pabaigą aikštelės šeimininkai savo atsilikimą šiek tiek sumažino. Rungtynes Klaipėdos ekipa laimėjo rezultatu 37:31.

„Vyresniems žaidėjams, žaidžiantiems „Dragūne“, kėlėme uždavinį pirmąjį kėlinį laimėti 10 įvarčių skirtumu, kad paskui galėtų pažaisti jaunimas. To padaryti nepavyko, todėl ir antrąjį kėlinį pradėjome stipresne sudėtimi. Bet paskui, turėdami dviženklę persvarą, išleidome jaunimą ir buvo visai neblogai“, – po rungtynių komentavo jaunimą treniruojantis Gintaras Cibulskis.

Treneris pabrėžė, kad rungtynes I lygoje komanda žaidė išties seniai, tad jautėsi startinis jaudulys, kuris šiek tiek kišo koją, buvo pramesta nemažai įvarčių.

„Matosi, kad darbo dar reikia įdėti daug, bet viskas neblogai“, – sugrįžimu džiaugėsi G. Cibulskis.

Klaipėdos komandą į pergalę vedė 10 įvarčių įmetęs Rokas Palskys, 6 įmetė Tomas Drakšas, po 5 – Orestas Biknius ir Tomas Valentukevičius, 4 pridėjo Ignas Savičius, 3 – Edvinas Aidukonis, 2 – Ramojus Mažrimas, po 1 – Erikas Ivanauskas ir Edvinas Bručkus.

Pasvaliečių gretose rezultatyviausi buvo po 5 įvarčius pelnę Rolandas Indrišiūnas, Klaudijus Pauša ir Eligijus Baranauskas, 4 įmetė Eimantas Špokavičius, po 3 – Aronas Vaškevičius ir Vismantas Moderis, po 2 – Mindaugas Impolis ir Dominykas Tribuišis, po 1 – Ugnius Špokavičius ir Dovydas Tribuišis.

 

 

Projektas „Sportuok ištisus metus: sporto inventoriaus ir įrangos įsigijimas“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra.