Po pertraukos Baltijos rankinio lygoje – saldus pergalės skonis

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai po netrumpos pertraukos gali prisiminti Baltijos rankinio lygos kovų skonį. Šeštadienį vykusiose rungtynėse su Baltijos čempionato lyderiais Polvos „Serviti“ (Estija) iškovota pergalė ir du svarbūs taškai. Dar viena dvikova su kita estų ekipa vyks sekmadienį.

Šeštadienį rungtynėse gana stabilų žaidimą demonstravęs „Dragūnas“ sugebėjo išlaikyti drausmę. Nors po pirmojo kėlinio atsiliko vienu įvarčiu (16:17), antrąjį kėlinį pradėjo atkarpa 6:1 ir susikūrė keturių įvarčių persvarą (22:18). Likusį laiką tolygiai žaidusi Klaipėdos komanda išsaugojo pranašumą ir šventė pergalę rezultatu 32:30 (16:17).

Vis dėlto žaidimas, nors ir tolygus, tikrai nebuvo ramus teisėjams, kurie rankininkus už pražangas iš viso net 15 kartų siuntė 2 minutėms pailsėti ant suolo: „Dragūnui“ buvo skirtos 6 tokios nuobaudos, „Serviti“ – 9.

Prie klaipėdiečių pergalės 7 įvarčiais (4 iš 7 m) prisidėjo Lukas Juškėnas, po 6 įmetė Mykolas Lapiniauskas ir Deividas Virbauskas, po 3 – Rokas Palskys, Benas Butkus ir Gytis Šmantauskas, po 2 – Laurynas Simonavičius ir Gabrielius Virbauskas.

„Serviti“ ekipoje 6 kartus pasižymėjo Mathias Rebane, po 4 įvarčius pelnė Tonis Kase, Henri Hiiend ir Carl-Eric Uibo, po 3 – Kristjan Muuga ir Otto Karl Kont (1 iš 7 m), 2 įmetė Arturs Meiksans, po 1 pridėjo Eston Varusk, Anatolii Chezlov, Ulljo Pihus ir Andris Celminš.

„Galėjo būti dar sunkiau, nes šiuo metu Polvos komanda yra tikrai stipresnė už mus. Tačiau malonu tai, kad sugebėjome laimėti rungtynes, kuriose buvo rimta kova. Paprastai, jei rimtai kovojame, iki galo neatsilaikome, o jei rungtynės lengvesnės, laimime. Galbūt neatlaikome įtampos, gal per maža žaidėjų rotacija, jie pavargsta. Šiuo metu leisti daugiau rotacijos nelabai galėjome, – po rungtynių komentavo „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

– Galima sakyti, kad antrame kėlinyje keturių įvarčių persvarą susikrovėme ne visai tik savo geru žaidimu, bet ir varžovams nesisekė. „Serviti“ žaidė gerai, metė iš gerų padėčių, bet nepataikė, mūsų vartininkas taip pat atmušė metimus. Polvos komanda apskritai žaidė gana protingai, o mums trukdė vis tos pačios klaidos. Tai niuansai, kuriuos nelengva ištaisyti, bet tai padarius žymiai padidėja meistriškumas.“

Rezultatyvias rungtynes sužaidęs „Dragūno“ žaidėjas Lukas Juškėnas sakė, kad komandos draugai tikėjosi sunkios kovos.

„Paskutinį kartą su tikrai rimtu varžovu žaidėme lapkričio mėnesį, kai vyko Europos taurės rungtynės su „Cocks“. Tikėjomės sunkaus žaidimo, nes ir mums buvo didelė pertrauka, ir varžovai iš Estijos yra stiprūs. Smagu, kad išlaikėme drausmę, neprametėme daug metimų, nebuvo didelių duobių, išlaikėme žaidimo tempą, žaidėme gana tolygiai ir pasiėmėme du taškus“, – džiaugėsi L. Juškėnas.

Rytoj, sekmadienį, „Dragūno“ laukia dar vienerios Baltijos rankinio lygos rungtynės su dar viena estų ekipa SK „Tapa“. Baltijos lygose debiutavusi komanda Lietuvoje viešėjo praėjusiais metais – dalyvavo Alytuje vykusiame tarptautiniame turnyre.

„Mes su jais žaidėme turnyre, komandoje buvo 7 ar 8 jauni žaidėjai. Mes laimėjome, bet gana sunkiai. Manau, kad šįkart rungtynės su jais bus lengvesnės, nei buvo su „Serviti“. Tikiuosi, kad mūsų žaidėjai susikaups ir rytoj žaidimas bus geresnis“, – sakė A. Juškėnas.

Rungtynių su „Serviti“ įrašą galite peržiūrėti ČIA.

Rungtynių nuotraukų albumą rasite ČIA.