Suomių barjeras link Europos taurės buvo per aukštas

Klaipėdos „Dragūnui“ nepavyko prasibrauti į tolesnį Europos rankinio taurės turnyro etapą. Atsakomosiose rungtynėse namuose klaipėdiečiai turėjo pripažinti Suomijos čempionų „Cocks“ pranašumą – 26:39 (12:17). Pirmosiose rungtynėse Suomijoje „Cocks“ šventė pergalę rezultatu 33:24.

„Reikia pripažinti, kad ne tokio paties lygio komanda esame. Jei mūsų žaidimas geras, kovoti su suomiais galime, bet su tokiu žaidimu, kokį dabar demonstruojame, kovoti negalime. Aikštelėje atrodėme ne kaip profesionalai“, – po rungtynių komentavo „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Pasak jo, pralaimėjimo priežastys slypi detalėse – problemų buvo ir gynyboje vienas prieš vieną, ir gynyboje du prieš du, metimų kokybė buvo prasta.

„Viskas prasideda nuo smulkių dalykų. Kol jėgų turėjome, pirmame kėlinyje žaidėme maždaug apylygiai, bet už kiekvieną klaidą buvome tuojau pat nubausti. Privalėjome neklysti, bet neklysti nėra lengva. Turėjome lėtinti žaidimą.

Dabar esame blogos formos. Nesinori kažko kaltinti, turime visi suvirškinti pralaimėjimą, pasižiūrėti į veidrodį ir žygiuoti toliau. Faktas, kad komplektacijoje yra spragų. Jei su šia sudėtimi norime pasiekti aukštų rezultatų, tada kiekvienas žaidėjas į savo vaidmenį komandos žaidime turi žiūrėti žymiai atsakingiau. Reikia daugiau žaidybinės drausmės“, – įsitikinęs klaipėdiečių strategas.

„Dragūnui“ 6 įvarčius pelnė Lukas Juškėnas, 5 – Deividas Virbauskas, 4 – Gytis Šmantauskas, po 2 įmetė Arvydas Bučius, Gabrielius Virbauskas ir Benas Butkus, po 1 – Laurynas Simonavičius, Mykolas Lapiniauskas, Tomas Drakšas, Orestas Biknius ir Tomas Valentukevičius.

„Cocks“ ekipoje 6 įvarčius įmetė Teemu Tamminen, 5 – Djordje Djekic, po 4 – Srdjan Mijatovic, Ignacy Bak ir Miika Kaukoranta, po 3 pridėjo Vitalie Nenita, Santeri Vainionpaa ir Evgeny Semenov, po 2 – Roni Syrjala ir Ivan Mosic, po 1 pelnė Yury Lukyanchuk, Stefano Arcieri ir Sandro Samardžic.

Rankinyje, kaip ir kitose srityse, dėl koronaviruso situacijos yra labai daug neaiškumų. Kitos savaitės pradžioje vyks Baltijos rankinio lygos valdybos posėdis, kuriame bus sprendžiama, ar kitą savaitgalį vyks čempionato rungtynės. Jei bus nuspręsta, kad rungtynės vyks, „Dragūnas“ vyks į Estiją, kur žais dvejas rungtynes su Polvos „Serviti“ ir SK „Tapa“.