Iš Suomijos – su 9 įvarčių deficitu

Klaipėdos „Dragūnas“ šeštadienį išvykoje turėjo pripažinti Suomijos čempionų „Cocks“ pranašumą. Ryhimakyje vykusiose Europos rankinio taurės rungtynėse aikštelės šeimininkai laimėjo rezultatu 33:24 (17:10).

Nors iš pradžių žaidimas buvo apylygis, pirmojo kėlinio viduryje „Cocks“ ėmė veržtis į priekį, o „Dragūnas“ iki rungtynių pabaigos negalėjo sumažinti įvarčių deficito.

„Cocks“ gretose 7 kartus pasižymėjo Djordje Djekic, po 6 įvarčius pelnė Teemu Tamminen ir Ivan Mosic, po 4 – Ignacy Bak ir Roni Syrjala, po 3 pridėjo Yury Lukyanchuk ir Evgeny Semenov.

„Dragūnui“ 10 įvarčių pelnė Lukas Juškėnas, po 3 pridėjo Gabrielius Virbauskas, Deividas Virbauskas ir Mykolas Lapiniauskas, po 2 įmetė Benas Butkus ir Gytis Šmantauskas, 1 – Laurynas Simonavičius.

„Dragūno“ žaidėjas Lukas Juškėnas komentavo, kad buvo daug spragų ir komandos, ir jo asmeniniame žaidime.

„Įmečiau daug įvarčių ne dėl savo gero žaidimo, o dėl įmestų 7 metrų baudinių, kuriuos uždirbo komandos draugai. Pats tikrai nesidžiaugiu savo žaidimu, buvo nemažai klaidų, blogų sprendimų. Turbūt galima sakyti, kad pralošėme per pirmą kėlinį. Praleidome daug įvarčių nuo linijos, kurių neturėjome praleisti, nepavyko įmesti lengvų greitų įvarčių, kurie yra mūsų varikliukas.

Puolime mums trūksta dar vieno didelio žmogaus. Suomiai „išjungė“ Gytį, o mes nesugebėjome jam sukurti situacijų mesti iš toli, todėl žymiai sunkiau buvo poziciniame puolime. Taip pat mums labai trūko gynyboje žmogaus, kuris vadovautų. Neatsirado lyderio, kuris mus užvestų, ir dėl to nesugebėjome atsitiesti“, – apibendrino L. Juškėnas. 

Suplanuota, kad atsakomąsias rungtynes ekipos žais kitą šeštadienį, lapkričio 21 d., Klaipėdoje. Numatyta rungtynių pradžia – 14 valandą. Rungtynės vyks be žiūrovų, tačiau numatoma tiesioginė transliacija.