Europos taurė: tikimasi, kad rungtynės vyks

Klaipėdos rankinio klubo „Dragūnas“ žaidėjų laukia nelengvas išbandymas. Penktadienį komanda turi išvykti į Suomiją, kur šeštadienį suplanuotos Europos rankinio federacijos (EHF) taurės rungtynės su Ryhimakio „Cocks“ komanda.

Ketvirtadienį komandai atliekami koronaviruso testai. Tikimasi, kad viskas bus gerai ir visi žaidėjai galės vykti.

„Apie mūsų sportinę formą negaliu daug ką pasakyti, Keletas mūsų žaidėjų dalyvavo rinktinės stovykloje ir rungtyniavo, tačiau visa komanda negalėjome tinkamai treniruotis. Kadangi mūsų salėje keičiama danga, tris savaites sportavome KIaipėdos centriniame stadione lauke ir jo salėje. Šią savaitę pavyko susitarti dėl treniruočių Palangoje. Susitarti, deja, nebuvo paprasta, reikėjo ir miesto valdžios pagalbos. Nors salė Palangoje taip pat neatitinka rankinio aikštelėms keliamų reikalavimų, tai kol kas geriausias variantas, kurį gavome“, – sakė „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Pasak jo, suomiams šiek tiek lengviau, nes vietos valdžia įvedė liberalesnius apribojimus, čempionatas vyksta įprastai.

A. Juškėnas bandė tartis su „Cocks“ ekipos atstovais dėl galimybės abejas rungtynes sužaisti Suomijoje vienos išvykos metu, tačiau varžovai nesutiko. 

Atsakomosios rungtynės suplanuotos kitą šeštadienį, lapkričio 21 d., Klaipėdoje, salėje Taikos pr. 61A.

„Tikimės, kad iki rungtynių mūsų salės danga jau bus paruošta ir galėsime žaisti. Taip pat jau aišku, kad žaisime be savų žiūrovų, tai irgi mums bus iššūkis. Rungtynes planuojame transliuoti tiesiogiai, tad prašysime visų žmonių palaikymo prie ekranų. Pirmą kartą turėsime tvarkytis ir su COVID-19 nulemtomis apsaugos, atsargumo priemonėmis, Europos rankinio federacija yra pateikusi tvarką, kaip turi būti organizuojamas pasiruošimas ir rungtynės, bet mes klube neturime tiek darbutojų, gali būti, kad reikės pasitelkti ir savanorių“, – svarstė „Dragūno“ vyr. treneris A. Juškėnas.

Rungtynių pradžia Suomijoje šį šeštadienį numatyta 16 valandą, kitą šeštadienį Klaipėdoje – 14 valandą. Vis dėlto laikas dar gali keistis. Apie pasikeitimus, jei jų bus, informuosime atskirai.