Dzūkai įveikė „Dragūną“

Šeštadienį Alytuje vyko dvigubos įskaitos – BHL ir LRL lygų – kova. Šįkart dzūkai nugalėjo Klaipėdos „Dragūną“ rezultatu 32:29 (15:13).

Pirmąjį kėlinį aiškaus lyderio nebuvo, geriau pradėję dzūkai po kelių minučių jau turėjo vytis „Dragūno“ rankininkus. Visas kėlinys buvo dviejų lygiaverčių komandų dvikova, rezultatas keliskart buvo lygus (3:3, 9:9, 13:13). Kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidė „varsiečiai“, kurie į pertrauką išėjo pirmaudami 15:13.

Antrąjį kėlinį klaipėdiečiams pavyko persverti rezultatą savo pusėn, tačiau jis vėl greitai buvo išlygintas (19:19). Paskutinės 15 minučių buvo dzūkiška pirtis, kurioje Alytus atitolo saugesniu atstumu ir arčiau klaipėdiečių nebeprisileido (27:24, 30:28). Rungtynes rezultatu 33:29 laimėjo Alytaus „Varsa-Stronglasas“.

„Džiaugiuosi pergale, ypač prieš tokį varžovą kaip Klaipėda. Raktas į pergalę mums buvo gynyba. Puolime prisidėjau, smagu, kad sužaidžiau bene rezultatyviausias savo rungtynes šiame sezone. Sekėsi ne tik pataikyti, tačiau ir realizuoti, regis, visus mestus metimus“, – neslėpė Alytaus „Varsos-Stronglaso“ žaidėjas Tautvydas Petrušauskas.

„Manau, Alytus gerokai pasistengė, padarė mažai klaidų. Mūsų klaidų buvo per daug, man ir vartuose prastai sekėsi, toks rezultatas ir išėjo. Žaidimas dėl keturių taškų motyvuoja dvigubai ir visada stengiamės laimėti. Alytus gerai padarė, kad nusprendė žaisti ir šioje lygoje“, – komentavo Klaipėdos rankinio klubo „Dragūnas“ vartininkas Benediktas Pakalniškis.

Alytaus „Varsa-Stronglasas“: Žygimantas Micevičius – 13, Tautvydas Petrušauskas – 6, Remigijus Čepulis ir Vilius Juozaitis – po 4, Gintautas Adamkevičius ir Šarūnas Krisiulevičius – po 2, Rokas Lastauskas ir Aurelijus Sabonis – po 1.

Klaipėdos „Dragūnas“: Lukas Juškėnas – 9, Gytis Šmantauskas – 6, Deividas Virbauskas – 5, Mykolas Lapiniauskas ir Benas Butkus – po 3.

Artimiausia LRL dvikova vėl turės dvigubą įskaitą su Baltijos rankinio lyga ir vyks jau šį sekmadienį. Sostinėje VHC „Šviesa“ priims Kauno „Granitą-Karį“.