„Dragūnas“ namuose nukovė „Granitą“

Klaipėdos rankinio klubo „Dragūnas“ rankininkai šeštadienį namų aikštelėje rezultatu 39:30 (20:14) nukovė varžovus iš Kauno – „Granitą-Karį“. Šių rungtynių rezultatas bus įskaitytas ir Baltijos rankinio lygos, ir Lietuvos rankinio lygos čempionatuose.

Pamatą pergalei padėjo gana drausmingai sužaistas pirmasis rungtynių kėlinys.

Aikštelės šeimininkai nuo pirmų kėlinio minučių stengėsi rengti greitas atakas, siekdami įgyti persvarą – 6:4, 11:9, 16:9, 20:11. Kėlinio pabaigą geriau sužaidė „Granitas-Karys“, tačiau svečiams pavyko tik sumažinti atsilikimą – 20:14.

Antrajame kėlinyje kauniečiai stengėsi tirpdyti „Dragūno“ atotrūkį, bet tai sunkiai sekėsi – 22:17, 29:23, 34:29. Paskutines penkias rungtynių minutes rezultatyviai užbaigė „Dragūnas“, sužaidęs atkarpą 5:1, ir užbaigęs rungtynes 9 įvarčių persvara – 39:30.

„Dragūnui“ po 7 įvarčius pelnė Gytis Šmantauskas ir Deividas Virbauskas, 6 (2 iš 7 m) įmetė Lukas Juškėnas, po 5 – Laurynas Simonavičius ir Gabrielius Virbauskas, 3 – Mykolas Lapiniauskas, po 2 – Benas Butkus ir Tomas Valentukevičius (1 iš 7 m), po 1 – Rokas Palskys (iš 7 m) ir Ignas Savičius.

„Granitui-Kariui“ 10 įvarčių (3 iš 7 m) įmetė Tadas Bučinskas, po 6 – Paulius Šarkauskas ir Arminas Stankūnas (1 iš 7 m), 3 pridėjo Mantas Sturonas, po 2 – Martynas Giedraitis ir Karolis Grigas, 1 – Marius Kairys.

Po rungtynių „Dragūno“ žaidėjas Tomas Valentukevičius teigė, kad buvo uždavinys stabdyti varžovų aukštaūgius.

„Buvome numatę, ką reikia daryti gynyboje – stabdyti „Granito“ aukštus metikus. Puolime žaidėme savo žaidimą. Su klaidomis, kaip ir kiekvienose rungtynėse, turime problemų, tikrai jų yra. Bet dirbame treniruotėse, stengiamės, kad jų būtų mažiau. Varžovai irgi darė klaidų, bet mums padėjo gynyba, keli perimti kamuoliai. Galbūt vėliau jau ir varžovai kiek pavargo, o mes pabėgome“, – sakė T. Valentukevičius.

„Granito-Kario“ treneris Vaidotas Grosas pabrėžė, kad buvo ruoštasi visai kitokiam rungtynių scenarijui.

„Rezultatą vertiname neigiamai – minus devyni įvarčiai. Visiškai ne tam ruošėmės. Rungtynių pradžioje mūsų numatytam scenarijui koją pakišo susidarytų progų neišpildymas, tiksliau pasakius, iš šimtaprocentinių progų neįmesti įvarčiai. Su tokia komanda kaip „Dragūnas“ yra labai sunku žaisti. Kai juos paleidi į priekį ir leidi kontroliuoti rungtynių tempą, jie tai moka ir daug metų daro, pasidaro kelis įvartukus ir ramiai kontroliuoja rungtynes.

Yra daug ką taisyti. Momentais, kai sužaidžiame taip, kaip darome treniruotėse, vaizdas tenkina, bet tai būna pavienės atakos ar dviejų trijų minučių atkarpa. Gynyba – labai blogai, praleisti 39 įvarčiai, gavome daug greitų įvarčių, bet nieko naujo „Dragūnas“ šiandien neparodė, tik tą, kam mes ruošėmės. Reikės žiūrėti vaizdo įrašą, analizuoti“, – komentavo V. Grosas.